Над 18 300 души желаят да станат астронавти, оповести НАСА!

...
Над 18 300 души желаят да станат астронавти, оповести НАСА!
Коментари Харесай

Рекорден брой желаещи да станат астронавти!

Над 18 300 души желаят да станат астронавти, оповести НАСА! Това са три пъти повече искащи, в сравнение с беше регистрирано през 2012 година и надминава абсолютния връх от 8 000 искащи, който е регистриран през далечната 1978 година.

“Не е изненадващо за мен, че толкоз доста американци от друг бекграунд желаят персонално да допринесат за разгряването на пътеката към Марс ”, заяви админът на НАСА Чарлз Болден, който самият е бил астронавт в предишното. “Неколцина извънредно надарени мъже и дами ще станат астронавти и те ще бъдат определени в границите на тази група, която ще излети в космоса от американска земя в транспортен съд, издигнат в Съединени американски щати ”.

НАСА откри конкурс за работното място “астронавт ” на 14 декември. Конкурсът беше преустановен този четвъртък. Започва дълъг 18-месечен развой, който ще кулминира с избора единствено на няколко индивида – сред 8 и 14. Те ще станат претенденти за астронавти. НАСА ще оповести окончателния си избор в средата на 2017 година.

През този интервал специфичен селекторски панел на НАСА ще отсява претендентите въз основата на техните квалификации. Тези, които са минали ситото, ще бъдат поканени на изявление в центъра Джонсън. Накрая ще се направи финалната селекция и новите претенденти за астронавти ще стартират тренировки в Джонсън.

Това не значи, че незабавно ще полетят в космоса! Кандидат-астронавтите ще преминат през двугодишен интервал на запознаване със системите на галактическите кораби, тренировки за галактически разходки и образования за работа в екип, наложителен курс по съветски език и други

Тези, които завършат сполучливо двугодишното си образование, ще бъдат назначени на механически длъжности в астронавтския корпус и чак тогава ще бъдат преразпределени на задача за четири вероятни разновидността – експедиция на “Международната галактическа станция ”, експедиция на борда на транспортен съд “Орион ” за полет в далечния космос, полет на борда на двата нови комерсиални кораба – “Старлайнър ” на Боинг или “Драгън ” на СпейсЕкс.

Инфо: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР