Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки през цялата нощ

...
Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки през цялата нощ
Коментари Харесай

Над 170 снегорина почистват улиците в столицата

Над 170 снегопочистващи машини са правили обработки през цялата нощ на улиците в София, оповестиха от Столична община.

Работата на терен не е серпантина и продължава и сега заради изобилния снеговалеж и усложнената метеорологична конюнктура от ниските температури и снегонавявания.

Обработки със смеси против замръзване и разчистване на снежна маса се правят във всички 24 региони на Столична община, като предпочитано се почистват всички трасета, по които се движи публичния превоз и съществени улици в кварталите.

Снегопочистваща техника работи и по общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път. Извършват се обработки против замръзване и на вътрешно-квартални улици в „ Оборище ”, „ Лозенец ”, „ Овча купел ”, „ Витоша ” и други.

С цел осъществяване на обработки се затварят планинските пътища в Природен парк Витоша - Драгалевци – Алеко и Бояна - Златните мостове. Обработките в планината се извършват с опесъчаване.

Във връзка с обработките краткотрайно се съкратяват маршрутите на рейсовете по линии 66, 63, 93, които се движат до планината. Линия 63 се движи до „ Бялата чешма ”, 66 и 93 – до площада на кв. „ Драгалевци ”.

Автобусите от линия 123 се движат до кръговото кръстовище при „ Ринг мол ” на Околовръстен път. Градският превоз по всички останали линии се движи и извършва маршрутите си.

Почистват се пространствата при спирките на публичния превоз и методите към пешеходните подлези. Екипите на Столичен инспекторат и дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” са на терен и правят обходи на място.

От общината припомнят на етажните собствености, шефовете на търговски и бизнес обекти да почистят тротоарите пред съответните си здания.

Шофьорите да употребяват колите си оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат деликатно и със съобразена скорост, защото преваляванията от сняг не престават и температурите са негативни.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР