Над 1600 са свободните места в гимназиите с прием след

...
Над 1600 са свободните места в гимназиите с прием след
Коментари Харесай

Над 1600 свободни места в гимназиите в София за трето класиране -

Над 1600 са свободните места в гимназиите с банкет след 7. клас след второ класиране.

Днес Регионалното ръководство на образованието в столицата разгласява цялостния им лист, а от ден, два описите са факт и в други градове.

В столицата свободни бройки има в най-желаните учебни заведения, в това число Софийската математическа гимназия (СМГ), Технологичното учебно заведение „ Електронни системи “ към Техническия университет в София (ТУЕС), Националната природо-математическа гимназия (НПМГ), 91. Немска езикова гимназия, 73 СУ „ Владислав Граматик “ (т. нар. Втора немска) Първа и Втора британска езикова гимназия, 9. Френска езикова гимназия. Едно място има и в 164. Испанска езикова гимназия (в паралелката с първи непознат език испански и втори – френски).



Бройки има и в Софийска гимназия по архитектура, строителство и геодезия „ Христо Ботев “, Националната финансово-стопанска гимназия.

Не липсват места и в 32-ро, 22-ро, които също са напред в желанията на доста възпитаници.

Пълния лист с местата по паралелки и пол (там, където има квоти за момчета и момичета) вижте в уеб страницата на РУО-София-град   (файлът е озаглавен " СВОБОДНИ МЕСТА ЗА ТРЕТИ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕ Пожарна охрана ПАРАЛЕЛКИ С КОДОВЕ Пожарна охрана УЧИЛИЩА,ПРИЕМ В VIII КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2022/ 2023 ГОДИНА " и е оповестен на 25.07.2022 г.).

Рискованият миг при кандидатстването на трето класиране е, че ученикът би трябвало да се отпише от учебното заведение, в което е бил признат на първо или второ класиране. От това следва, че мястото му там към този момент не се пази, а няма по какъв начин по публични канали да разбере дали за мечтаното учебно заведение на трето класиране не аплайват други възпитаници с по-високи балове от неговия. Така може да се окаже, че е изгубил сигурното си място и не е признат другаде.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР