Над 1600 първокурсници ще прекрачат прага на Русенския университет на

...
Над 1600 първокурсници ще прекрачат прага на Русенския университет на
Коментари Харесай

Над 1600 първокурсници прекрачват прага на Русенския университет


Над 1600 първокурсници ще прекрачат прага на Русенския университет на 18 септември, когато се открива новата академична година, заяви ректорът проф.Велизара Пенчева. Те ще се образоват в 52 бакалавърски стратегии на висшето учебно заведение, като приемът е осъществен на 92 %, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

По традиция максимален е ползата към специалностите в Юридическия факултет и във факултетите „ Природни науки “, „ Здравни грижи “, „ Бизнес и мениджмънт “. За поредна година няма задоволително претенденти за инженерните специалности, а точно те са най-търсени на пазара на труда. Статистиката сочи, че тази година над 80% от кандидат-студентите са употребявали електронната платформа за подаване на документи, като огромна част от тях са се явили на предварителните изпити в Русенския университет. В момента е в ход приемането на документи за образование в 80 магистърски стратегии.

Русенският университет е приел и 125 първокурсници в новия си филиал във Видин, с което развива наличието си в Дунавския район. Студентите ще се образоват за бакалаври в 6 специалности - Земеделска техника и технологии, Електроника, Технология и ръководство на превоза, Европеистика и глобалистика, Индустриален мениджмънт, Компютърни науки, Бизнес мениджмънт /дистанционна форма/.

Предстои да се осъществят и взаимни стратегии с задгранични висши учебни заведения. С Политехническия университет на Каталуния /Испания/ се приготвя образование в магистърска стратегия по транспортни технологии и логистика, а с Хюбейския софтуерен университет във Вухан /Китай/ ще се готвят бакалаври по компютърни науки. В развой на подготовка са договорите за взаимно образование с Националния институт по приложни науки в Рен /Франция/, Шанхайския политехнически университет /Китай/ и Университета по селско и горско стопанство в Хо Ши Мин /Виетнам/. През новата академична година университетът ще бъде хазаин на три събития, които ще се проведат по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР