Над 16 000 са вече ваксинираните срещу коронавирусната инфекция през

...
Над 16 000 са вече ваксинираните срещу коронавирусната инфекция през
Коментари Харесай

Къде може да се ваксинирате (ПЪЛЕН СПИСЪК ПО ГРАДОВЕ)

Над 16 000 са към този момент имунизираните против коронавирусната зараза през последните няколко дни. Ето лист, с цел да изберете къде да извършите своята имунизация.

СОФИЯ

В трите общински многопрофилни лечебни заведения – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ се прави слагане на имунизация против COVID-19 на искащите жители.

Гражданите би трябвало да носят персонална карта. На място се прави обзор, преди да бъде сложена имунизацията. Ваксините са на „ Астра Зенека “ и се дават от Столичната РЗИ.

Създадена е организация в „ Пирогов “ да бъдат имунизирани възрастни хора на и над 65 години, както и лица с съпътстващи хронични болести. Телефонът за искащите да се запишат за имунизация е 0 700 100 37.

В двора на УМБАЛ „ Свети Иван Рилски “ работи денонощен кабинет за имунизации.

В София ваксини се слагат и в: УСБАЛ по Онкология ЕАД; Национален онкологичен медицински център ЕООД, МДЛ Цибалаб, ДКЦ Софиямед, Дженерали Закрила МДЦ ЕООД; САГБАЛ “Д-р Щерев ”; МБАЛ “Света Богородица ” ЕООД; МБАЛ за женско здраве “Надежда ” ООД; МБАЛ “Светa София ” ЕООД; УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов ”; “Втора МБАЛ-София ” ЕАД; МИ -МВР; МБАЛ “НКБ ” ЕАД; АСК МБАЛ Токуда ЕАД; УМБАЛ “Александровска ” ЕАД; ВМА София МБАЛ; ДКЦ ВИТА; УМБАЛ “Царица Йоанна- ИСУЛ ” ЕАД; ПЕТА МБАЛ-СОФИЯ ЕАД; СБАЛТОСМ – “Проф. Д-р Димитър Шойлев ” ЕАД; МЦ ГИНА – ЛЗ за СИМП ЕООД; МЦ РепрoБиоМед ООД; ДКЦ 12 София; МЦ Поликлиника България; МЦ-ЦИМА М-ЕООД; Имани МДЦИСМДП ЕООД; УМБАЛ “Св. Иван Рилски ”.

Ваксини на „ Астра Зенека “ за всички искащи се слагат и във Военномедицинска академия в София.

В УМБАЛ „ Александровска “ работи кабинет за имунизация против Covid-19, който се намира във фургон на входа на болничното заведение (откъм ул. „ Пенчо Славейков “), преди бариерата. Всички, които желаят да се имунизират, могат да го създадат от 08.30 ч. до 17.00 ч., в това число и през почивните дни. Предварително записване не е належащо. Ваксинирането се прави с имунизацията на AstraZeneca.

В УМБАЛ „ Св. Анна “ – София АД работи пункт за имунизация против COVID-19, оповестиха от лечебното заведение. Той се намира в Триажния център (в двора) на болничното заведение и ще бъде разполагаем на всички искащи да се имунизират жители от 08:00 ч. до 17:00 ч., в това число и през почивните дни.

УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ има оголен кабинет за слагане на ваксини против COVID-19. Той се намира на двора на болничното заведение, в специфичен фургон, където до момента се правеха ПСР тестванията.

Всеки, който има предпочитание да си сложи ваксина, може да заповяда. Предварително записване не е належащо. Ваксинирането е с имунизацията на „ Астра Зенека “. Очаква се в болничното заведение да дойдат тези дни и от останалите ваксини.

ПЛОВДИВ

Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева заяви, че от понеделник ще действат 23 пункта на територията на региона.

За град Пловдив дежурни са 7 лечебни заведения, както и имунизационният кабинет в РЗИ.

Кабинетът в Карлово ще поеме и потока от община Сопот, в Раковски – от Брезово, в Хисаря – от Калояново, в Стамболийски – от Перущица и Кричим, в Асеновград – от Лъки и Куклен, в Пловдив – от Марица, Родопи и Съединение, а в Първомай – и от Садово.

ВАРНА

Четири краткотрайни имунизационни пункта работят във Варна за реализирането на изключителната имунизация на всички искащи да се имунизират против Covid-19. Те се намират на територията на Регионалната здравна ревизия – 2 кабинета, в ДКЦ1 ”Света Клементина “ и кабинет в постройката на Многопрофилна болница за интензивно лекуване – Варна в структурата на Военномедицинска академия.

Желаещите варненци да се имунизират против Covid-19 в имунизациония кабинет на РЗИ-Варна, могат да се запишат на телефон: 0887713944.

РУСЕ

Желаещите да се имунизират в РЗИ-Русе в почивните дни (събота и неделя) с имунизацията на „ Астра Зенека “ могат да се обадят за записване на телефон: 088 813 8142

БУРГАС

Ваксината на „ Астра Зенека “ може да бъде получена всеки работен ден от 9:00 ч до 16:30 ч в имунизационния кабинет в постройката на РЗИ-Бургас на адрес: гр. Бургас, ул. Александровска 120, ет. 1, кабинет 1.

РЗИ-Бургас уведоми, че в имунизационния кабинет за имунизиране против COVID-19 на инспекцията и в имунизационния кабинет към КОЦ-Бургас, ситуиран във вътрешния двор на някогашната Трета поликлиника.

Всички лица над 18 годишна възраст, искащи да се имунизират, могат да посетят кабинета без авансово записване.

СТАРА ЗАГОРА

Ваксинирането в Стара Загора ще започва на 23 февруари от 12 часа, според направените описи през седмицата. До момента са се записали 74 души. Ваксинацията ще се извърши в кабинет № 18 на Диагностично-консултативния блок (на етажа на Спешно отделение) на Университетска болница с имунизацията на „ Астра Зенека “.

Записване за имунизация се прави авансово на телефон 042 698 502, всеки понеделник от 9:00 до 16:00 часа.

Бърз антигенен тест преди слагане на имунизацията може да бъде изработен на всеки, който пожелае това. Документи, издадени от други лаборатории за антигенно проучване, ще се одобряват за достоверни, в случай че същите бъдат показани от лицето, подлежащо на имунизиране.

БЛАГОЕВГРАД

Работи имунизационният кабинет в постройката на РЗИ Благоевград. Въпреки че се ваксинира по авансово направени графици, от Здравната ревизия споделиха, че няма да върнат нито един искащ, без значение от коя фаза на имунизирането е.

От 21 февруари в постройката на поликлиниката в Благоевград има още един кабинет, където се прави ваксиниране.

ДОБРИЧ

РЗИ Добрич записва искащи да се имунизират против COVID-19. В момента ваксинирането се прави с ваксина “Астра-Зенека ” и всички, които желаят могат да се обадят на тел. 058 588 614, с цел да им бъде записан час.

“От идната седмица и записалите се за имунизиране при своя персонален доктор ще могат да се имунизират, с което се започва огромна акция по ваксиниране на популацията ” – добави доктор Ангелова.

ШУМЕН

РЗИ – Шумен прави имунизации против COVID-19 на всички искащи с имунизацията на Астра Зенека в Имунизационния кабинет на ул. „ Цар Калоян “№ 1 (до РУО Шумен).

Желаещите лица да носят документ за идентичност и при съществуване на хронични болести – здравна документи.

ХАСКОВО

Три са пунктовете в града. В Регионалната здравна ревизия, в МБАЛ- Хасково и в МБАЛ- Хигия. Ваксината е на AstraZeneca.

Необходима са най-малко 10 искащи, с цел да бъде отворен един флакон от имунизацията, който съдържа толкоз дози, прецизираха от здравната ревизия.

В Хасковска област има още 4 пункта на имунизиране. Те са в „ Медицински център Диамедикъл – 2013″ в Димитровград, в Свиленград – в Медицински център, в МБАЛ – Харманли, както и в Специализираната болница за дълготрайно лекуване и реабилитация в Любимец. Информация може да се получи на 0879 298 883 в РЗИ- Хасково.

СМОЛЯН

В имунизационния кабинет на РЗИ-Смолян се прави имунизация. Гражданите могат да се записват на телефони: стационарни, в работно време от понеделник до петък- 0301/ 5-89-30 и 0301/6-32-93 и мобилен – 0884 495765.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

В Регионалната здравна ревизия и в още два кабинета – в регионалната болница „ Д-р Стефан Черкезов “ и в общинската болница „ Димитър Павлович “ в Свищов, се правят имунизации.

ВИДИН

Във Видин стартира имунизацията на хората над 65-годишна възраст и тези с хронични болести.

Пет пункта за имунизиране са разкрити в региона. Те са в Регионалната здравна ревизия, лечебните заведения във Видин и Белоградчик и двата най-големи медицински центрове в регионалния град. При персоналните лекари има описи с техни пациенти, които желаят да бъдат имунизирани.

От през днешния ден и персоналните лекари стартират имунизация против Covid-19 на своите пациенти. Властите твърдят, че има задоволително налични ваксини. Очаква се в процеса на всеобщата имунизация да се включат към 4300 общопрактикуващи лекари.

Виж още:

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР