Над 1500 полицаи ще се грижат за сигурността в Берлин

...
Над 1500 полицаи ще се грижат за сигурността в Берлин
Коментари Харесай

Над 1500 полицаи в Берлин за изборите в неделя

Над 1500 служители на реда ще се грижат за сигурността в Берлин в неделя, когато се създават парламентарните избори, само че и когато се организира годишният маратон, съобщи Ройтерс.

Засега няма данни за каквато и да е опасност против маратона или против 1779-те изборни секции в столицата. Заради маратона обаче достъпът до 30 секции ще бъде по-труден. Около 440 000 гласоподаватели към този момент са били предизвестени с писмо за това. Изборите завършват в 18 ч. локално време, а маратонът се чака да свърши в ранния следобяд. Очаква се в Берлин изборната интензивност да надвиши 72,5-те % отпреди четири години, като значително това ще се дължи на референдумът за ориста на летище Тегел.

Ново допитване до публичното мнение по поръчка на телевизия Цет Де Еф демонстрира, че консервативният блок Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз на Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила ще получи 36 % на изборите. Германската социалдемократическа партия ще получи 21,5 %. Алтернатива за Германия, определяна като популистка и антиимигрантска, ще получи 11 %. Свободните демократи ще получат 10 %, Левите - 8,5 %, а Зелените - 8 %.

Сценариите са за ръководеща коалиция сред блока на Меркел и социалдемократите или за по този начин наречената огромна коалиция или за съюз сред консерваторите на Меркел, Свободните демократи и Зелените или по този начин наречената коалиция Ямайка, тъй като цветовете на трите партии, съответстват с тези на знамето на въпросната страна. Допитването демонстрира, че 56 % от интервюираните желаят Меркел да е още веднъж канцлер. 32 % желаят канцлер да е главният й конкурент от Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц Мартин Шулц – немски политик, ръководител на Европейския... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР