Над 150 възрастни хора с увреждания, и в невъзможност за

...
Над 150 възрастни хора с увреждания, и в невъзможност за
Коментари Харесай

Община Генерал Тошево предоставя грижи за хора в неравностойно положение

Над 150 възрастни хора с увреждания, и в неспособност за самообслужване получават интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. Социалната поддръжка е обезпечена по план „ Грижа в дома - община Генерал Тошево “, финансиран с 545032 лева от Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година

Предоставят се обществени грижи включващи поддържане на персоналната хигиена, разчистване на дома на потребителя, доставка на храна и хранителни артикули, възнаграждение на битови сметки и заявяване и приемане на неотложни административни услуги (със средства на потребителите), психическа поддръжка и даване на информация за профилактика на здравето и значими болести.

По плана са назначени 29 домашни санитари, 2 здравна сестри, помощник обществени действия, обществен служащ, психолог, водач и механически помощник. Те се минали въвеждащо и надграждащо образование. Осигурени са им персонални защитни средства, дезинфектанти и работно облекло.

Почасовите мобилни интегрирани здравно-социални услуги и психическа поддръжка ще се дават до март 2024 година

Проектът „ Грижа в дома - община Генерал Тошево “ продължава и надгражда дейностите на изпълнявани от общината обществени планове „ Патронажна грижа “ от 2020 година, с което е обезпечена непрекъсваемост в даването на грижа на нуждаещите се лица.

Росица Петрова, шеф на отдел „ Социални действия и Домашен обществен патронаж “ в Община Генерал Тошево и координатор на плана показа напредъка по осъществяване на плановите действия на провелата на 13 септември 2023 година конференция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР