Над 150 шофьори от Смолянско се разследват за фалшиви медицински

...
Над 150 шофьори от Смолянско се разследват за фалшиви медицински
Коментари Харесай

Погнаха 150 шофьори в Смолянско, взели книжки с фалшиво медицинско

Над 150 водачи от Смолянско се проверяват за подправени медицински свидетелства, които им е издавал някогашен лидер на кола за спешна помощ. Схемата беше разкрита преди година, след което на конвейер делата влизат в съда и водачите получават санкции.

В медицинските свидетелства са положени подписи и печати, които в реалност не са на лекарите, чиито имена са посочени. В тях е написано умозаключение, че лицето дава отговор на условията за физическа валидност за водачите на МПС от разнообразни категории.

62-годишният Е. Р. който " уреждал " водачите е работил дълги години в болничното заведение и съумял да се достави с печати на лекари. На бланки на медицински удостоверения той „ издавал “ подправени документи на всеки, който го потърси за това. " Пътна полиция " се усъмнила в свидетелствата и почнала инспекция на всички издадени медицински година-две обратно.

Пред проверяващите някогашният водач на кола за спешна помощ признал, че се поддал на изкушението, защото е незает и нямал никакви приходи. Разкрил, че до момента в който работел в болничното заведение като санитар и водач на кола за спешна помощ, години наред той помагал на доста хора да влязат по-лесно в лекарските кабинети. Хората траяли да го търсят и откакто към този момент не работел в здравното заведение, с цел да им помогне и по този начин му хрумнала концепцията да издава той документи. Мераклиите го търсели най-вече с претекста, че не желаят да си губят времето в очакване пред лекарските кабинети.

В Районния съд в Смолян тази седмица стартира следващото дело за подправено здравно уверение „ издадено “ от Е.Р. Предстоят още куп каузи. Няколко от водачите, получили подправени удостоверения, към този момент бяха осъдени от съда с санкции, предстоят още куп каузи.

Срещу Е.Р. се води досъдебно произвеждане, което още не е завършило. Мъжът не е осъждан и поради прокуратурата му е наложила мярка за неотклонение „ подписка “. За провинението го грозят до 3 години затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР