Над 150 полицейски служители са мобилизирани за издирването на въоръжен

...
Над 150 полицейски служители са мобилизирани за издирването на въоръжен
Коментари Харесай

150 полицаи и спецотрядът на СОБТ преследват въоръжен нападател край Сърница

Над 150 полицейски чиновници са мобилизирани за издирването на въоръжен мъж, нападнал съседа си след скандал в село Сърница, Хасковско, и ранил жена с нож. Това заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково старши комисар Венцислав Кирчев, който е на място в основания спешен щаб.

В интервенцията против въоръжения и рисков мъж са включени полиция, жандармерия и специфичния отряд за битка с тероризма. В основата на случая било прекосяването на животни през градина. Конфликтът нощес почнал със спор, при който първо се стигнало до сборичкване, а по-късно били създадени и изстрели.

Стрелецът по-късно се е укрил в гориста околност, чиито периметър откриваме, посочи Кирчев. Той квалифицира станалото като опит за ликвидиране.

Салиф е престъпно проявен за обири и предпазване на взривни субстанции, добави Кирчев.

Пушката, с която са били създадени изстрелите, е открита, само че причинителят е избягал с друга, също противозаконна пушка, споделиха още проверяващите.

Към момента се подхващат заградителни мероприятия. Очаква се в селото да дойде и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Снощи в 18:40 часа зародила свада сред Бейсим Салиф и различен мъж на 43 година Спорът бил за животни. Първоначалните данни бяха, че въоръженият мъж се е барикадирал в дома си в Сърница, само че от полицията прецизираха, че съгласно тяхната информация стрелецът е избягал в гората.

Полицията приканва жителите да бъдат деликатни и в случай че виждат търсения, незабавно да алармират на тел. 112.

 Снимка: МВР
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР