Над 15 000 души са в неизвестност от началото на

...
Над 15 000 души са в неизвестност от началото на
Коментари Харесай

Над 15 000 души са изчезнали от началото на войната в Украйна

Над 15 000 души са в неопределеност от началото на войната в Украйна, заяви Международната комисия за изчезнали лица, представена от Ройтерс.

Базираната в Хага организация, основана след войните на Балканите през 90-те години, отвори офис в Киев, с цел да помогне на Украйна да документира и търси хора в неопределеност.

Изчезналите в Украйна са доста повече от 15 хиляди. Базираната в Хага интернационална комисия показва този брой, тъй като това са хора, за които са подадени сигнали от техни близки или сътрудници. Те са изчезнали по разнообразни способи - някои са изпратени принудително в Русия. Други са държани в плен. Повечето евентуално са убити, без да е ясно по какъв начин и къде. 

Подобно звучеше и обръщението на новият висш комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида. Фолкер Тюрк сподели, че тактиката на Русия да нападна цивилна инфраструктура носи страдалчество на милиони украинци. Киев, Одеса и Харков още веднъж бяха без ток и отопление за дълго. Вече стартира построяването на 4000 точки из цялата страна, в които хората могат да употребяват ток от генератори и да се стоплят най-малко за известно време.

От Организация на обединените нации още веднъж акцентираха, че целенасоченото разрушение на цивилна инфраструктура, като електро- и топлоцентрали е военно закононарушение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР