Над 1400 самодейци от цялата страна ще се изявят в

...
Над 1400 самодейци от цялата страна ще се изявят в
Коментари Харесай

Неда Украден ще весели турлаците на събора в село Чупрене

Над 1400 самодейци от цялата страна ще се изявят в трите фестивални дни на един от най-големите събори в Северна България - Турлашкия в Чупрене.
17-ото му издание ще стартира на 9 юни под истинското мото „ Када кум прасе и ти вречу “, заяви секретарят на читалище " Христо Ботев " в Чупрене Венеция Рангеловска. Девизът е турлашки и значи, че когато кумът постоянно дава обещание на сватбата, че ще даде това и това, младото семейство би трябвало да е готово да одобри подаръка незабавно, ако кумът се откаже. В преносен смисъл значи, че когато в живота нещо ти се дава, ти би трябвало да имаш подготвеност да го вземеш, че след това може и да съжаляваш.
Самодейците са представители на 80 читалищни колектива от цяла България, както се чакат и танцови сформира от Княжевац, Сърбия. Общо 80 търговци, от които 70 занаятчии, ще разположат своите шатри по централната улица на Чупрене. Отново всички посетители ще могат да опитат обичайните турлашки гозби и да се срещнат с бита на турлаците в обогатената музейна колекция.
Впечатляваща е и листата на гост-изпълнители. На събора в петък вечер ще пее Славка Калчева и ще свири Етрополската духова музика, а в събота от 20.30 е концертът на Райна, а от 21.30 на примата Неда Украден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР