Над 130 творби участваха в конкурса, обявен от читалище „Светлина

...
Над 130 творби участваха в конкурса, обявен от читалище „Светлина
Коментари Харесай

Над 130 творби участваха в конкурса на читалището в Момчилов...

Над 130 произведения участваха в състезанието, разгласен от читалище „ Светлина 1925 “ в село Момчиловци. Коледни картички, сурвачки и сувенири са изпратени от ОУ „ Стою Шишков “ – с. Търън, ДГ „ Иглика “ – гр. Плевен, ДГ „ Радост “ – кв. Устово, ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Момчиловци, ДГ „ Изворче “ – Момчиловци, Екип за спомагателна поддръжка към ДГ „ Изворче “.

„ С присъединяване на всички тях състезанието ни „ Магията на Коледа “ се трансформира в народен. Щастливи сме, че в изискванията на Ковид пандемията успяхме да събудим интереса деца, възпитаници и техните учители и родители да творят и пресъздават коледния дух “, сподели секретарят на читалището в Момчиловци Васка Мавродиева. Картичките, някои от тях с написани послания от детските ръчички, читалище „ Светлина 1925 “ изпрати до своите сътрудници, до институции и другари, с които работи, като привет за идните празници.

Сурвачките, изпратени за състезанието са предоставени в магазин „ Идейко “ в село Момчиловци и всеки, който желае може да си закупи. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителна идея. Предвидени бяха и награди за yчacтниците, ĸoитo ca cъбpaли нaй-мнoгo xapecвaния нa фeйcбyĸ cтpaницaтa нa читалището.

Ето и спечелилите:

1-ва премия – ОУ „ Стою Шишков “, с. Търън

2-ра премия – Екип за спомагателна поддръжка към ДГ „ Изворче “, с. Момчиловци

3-та премия – ДГ „ Иглика “, гр. Плевен

Поощрителна премия получава ДГ „ Радост “, кв. Устово, гр. Смолян

Наградата на публиката е за Зейнеб Гаджалова от ОУ „ Стою Шишков, с. Търън.

Всички участници в състезанието получават и грамота от НЧ „ Светлина 1925 година “, с. Момчиловци

„ Благодарим на всички участници за ентусиазма, инвестиции коледен дух и празнично въодушевление, с които се включиха в нашия конкурс „ Магията на Коледа “. Нека магията на святата Коледна вечер влезе в дома ви и донесе здраве, мир и берекет! С благопожелание за триумф във всичко, което умеем, във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко за което мечтаем! Да ви е честита Новата 2022 година! “, пожела Васка Мавродиева и целия екип на НЧ „ Светлина 1925 година “, с. Момчиловци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР