Над 130 държави на шест континента с най-необичайните маршрути за

...
Над 130 държави на шест континента с най-необичайните маршрути за
Коментари Харесай

„Пътешествениците“: Как Здравко и Ангел обиколиха над 130 държави на шест континента?

Над 130 страни на шест континента с най-необичайните направления за туристическо странствуване – това стимулира двама пътешественици да стегнат раниците. Те са посетили паметника на Георги Димитров на площад „ България “ в икономическата столица на Бенин и да са си купили сапун от боабаб.

Може да срещнете Здравко и Ангел измежду някоя загадка пътека на инките или в препълнен рейс посред пустините в Близкия изток. Защото като същински киноведи те пътуват посредством филмовите ленти.

„ Решихме да пътуваме тъкмо като на кино. Гледаме да отидем в една страна и осъзнато да присъстваме там. Не просто да стъпим някъде за едни ден, а да имаме контакт с локалните, да ни останат някакви мемоари . За мен пътешественика е човек, които просто хваща една раница с най-необходимото и да тръгнат на път “, изяснява Здравко Георгиев.

 „ Зелени пътешественици “: Баща и наследник се впускат в пробно пътешестване лице в лице с природата Тази сутрин 5 мин. „ Зелени пътешественици “: Баща и наследник се впускат в пробно пътешестване лице в лице с природата  Нова поредност в bTV: Истории за пътешественици с задача към природата България 2 мин. Нова поредност в bTV: Истории за пътешественици с задача към природата  „ Пътешествениците “: Преживяванията на Стойко Иванов, който обиколи земното кълбо Тази събота и неделя 1 мин. „ Пътешествениците “: Преживяванията на Стойко Иванов, който обиколи земното кълбо  „ Пътешествениците “: Двама икономисти поемат към най-големия си боязън в името на бездомните животни Тази събота и неделя 2 мин. „ Пътешествениците “: Двама икономисти поемат към най-големия си боязън в името на бездомните животни  „ Зелени пътешественици “: Баща и наследник се впускат в пробно пътешестване лице в лице с природата Тази сутрин 5 мин. „ Зелени пътешественици “: Баща и наследник се впускат в пробно пътешестване лице в лице с природата  Нова поредност в bTV: Истории за пътешественици с задача към природата България 2 мин. Нова поредност в bTV: Истории за пътешественици с задача към природата  „ Пътешествениците “: Преживяванията на Стойко Иванов, който обиколи земното кълбо Тази събота и неделя 1 мин. „ Пътешествениците “: Преживяванията на Стойко Иванов, който обиколи земното кълбо  „ Пътешествениците “: Двама икономисти поемат към най-големия си боязън в името на бездомните животни Тази събота и неделя 2 мин. „ Пътешествениците “: Двама икономисти поемат към най-големия си боязън в името на бездомните животни

Миналата година той и Ангел са създали едно дълго пътешестване из Перу и Боливия и се озовали на брега на езерото Салар де Уюни.

„ Спяхме да нощуваме в едни бараки до езерото Лагуна Колорада, където беше извънредно студено, макар че ни дадоха един куп одеяла за завиване. Температурите бяха под нулата. Нощуваш на тези минусови температури, само че когато се събудихме сутринта над езерото имаше изпарения, които превръщаха в супер красиво място. Тогава видяхме, че в езерото има фламинго – птици, които вървят в алената вода. Толкова е красиво, че незабавно забравяш за студа “, продължава на споделя Здравко Георгиев.

Снимка: bTV

Ходили и по пътеките на инките в Перу. Стигнали до Мачу Пикчу само че не като обичайните туристи – с рейсове и с влака.

Преди седмица Здравко се завръща от едно петдесетдневно пътешестване из рисковите кътчета на Западна Африка.

„ Веднъж годишно има проведени групи, които минават през тези страни – от Гана до Сиера Леоне.

Принципно Западна Африка е доста противен регион, тъй като заплахата от заразяване с малария е прекомерно висока, а ние спахме на палатки. Трябва човек да вземе нужните защитни ограничения “, споделя още Здравко Георгиев.

Снимка: bTV

В продължение на 50 дни двамата пътешественици – Здравко и Ангел, са пили антибиотик, с цел да са сигурни, че няма да се заразят с малария по време на пътуването.  

Вдъхновени от стотиците дестинации всяко лято, след своите завръщания Здравко и Ангел провеждат един друг кино фестивал в сърцето на София.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР