Над 124 млн. лева бюджет за жилищно строителство, БКС и

...
Над 124 млн. лева бюджет за жилищно строителство, БКС и
Коментари Харесай

Капиталовата програма на общината за 2019 г. е над 124 млн. лв.

Над 124 млн. лв. бюджет за жилищно строителство, БКС и запазване на околната среда за 2019 година във Варна утвърди комисията по благоустройство и комунални действия към общинския съвет. От тази сума за създаване, ремонт и поддържане на уличната мрежа са планувани 67,5 млн. лв..

За строителството на бул. „ Васил Левски “, което продължава и през тази година, в бюджета са заложени близо 38,3 млн. лв.. Около 18 млн. лв. са планувани за главен ремонт на пътна мрежа, артерии, алеи и други обекти по инфраструктурата. Малко над 7 млн. лв. ще коства настоящата рехабилитация на улици в града.

Предстои построяването на пътна автомобилна рампа на автомагистрала „ Хемус “ след новото трасе на бул. „ Сливница ”, за която в бюджета са заделени 1,65 млн. лв.. Друг огромен обект е реконструкцията на улица от бул. „ Първи май “ към Рибарско пристанище „ Карантината “, която ще коства над 1,6 млн. лева Разширяване следва на улиците „ Ана Феликсова ”, ”Кап. Рончевски “, „ Ал. Рачински “, „ Флора “, „ Баба Тонка “. Други 300 хиляди лева следва създаване на кръгово кръстовище в „ Св. Константин ”.

През 2019 година не престават ремонтите на детски площадки за игра навън, за които ще бъдат изхарчени към 700 хиляди лв.. Нов образ ще придобият площадки на ул. „ Иван Богоров “, на кръстовището на бул. „ Сливница “ с ул. „ Отец Паисий “ и на ул. „ Пенчо Славейков “. В местността Свети Никола ще бъде построена нова детска площадка за игра навън, а на ул. „ Академик Игор Курчатов “ ще има многофункционална спортна площадка.

Други по-големи разноски в финансовата стратегия за тази година са за спешно възобновяване на брегозащитно и брегоукрепително оборудване в „ Св. Св. Константин и Елена “, което ще коства 820 хиляди лева Малко над 780 хиляди лв. са планувани за подсилване на свлачище в местността „ Св. Никола “.

В бюджета на Оперативна програма „ Общински паркинги и синя зона “ за заложени близо 3,8 млн. лв.. С част от средствата ще бъде построен вторият стадий от Синята зона, който ще обхване необятния център на Варна. За потребностите на зоната за платено улично паркиране следва да бъдат купени електрически лекотоварни коли, леки коли хибрид и нов паяк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР