Над 112 млн. лв. са приходите, постъпили в офиса на

...
Над 112 млн. лв. са приходите, постъпили в офиса на
Коментари Харесай

Над 112 млн. лв. са приходите, постъпили в офиса на НАП Варна през отминалия октомври

Над 112 млн. лева са приходите, постъпили в офиса на Национална агенция за приходите Варна през отминалия октомври, което е с 13,5 млн. лева повече по отношение на същия интервал на предходната година.

Общо данъчните доходи през месеца са 62,7 млн. лева, като налога върху приходите на физически лица е 22,93 млн. лева, а 6,77 млн. лева е корпоративния налог и 32,13 млн. лева е Данък добавена стойност.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски за октомври надвишава 49 млн. лева, от които 29,9 млн. лева са за държавно публично обезпечаване, 13,1 млн. лева за здравноосигурителни вноски и 6,9 млн. лв. за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

От началото на годината до края на октомври в офиса на Национална агенция за приходите Варна са постъпили 1 041,7 млн. лв., което е със 131,8 млн. лева повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Спрямо същия интервал на 2020 година най-голям е растежът на постъпленията от корпоративен налог - 26,5 %, като от него са импортирани 93,8 млн. лева Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват със 17,36 % и доближават 26 млн. лева, а постъпленията от осигурителни вноски порастват с 12,4 % и към този момент са над 470 млн. лева

„ Постигнатите високи резултати през годината ни радват, само че и задължават през идната година да поставим спомагателни старания, с цел да запазим и надградим постигнатото. Насърчаването на доброволното осъществяване на отговорностите на данъкоплатците и партньорските връзки с бизнеса и жителите, ще са в основата на нашата работа ", съобщи териториалния шеф Младен Македонски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР