Над 1100 са вече жертвите и от двете страни от

...
Над 1100 са вече жертвите и от двете страни от
Коментари Харесай

Израел срещу Хамас: Жертвите са над 1100, Иран отрича да е замесен в нападенията

Над 1100 са към този момент жертвите и от двете страни от началото на ескалацията в Близкия изток. Над 700 са убитите израелци за миналите дни, жертвите от палестинска страна са най-малко 400. Ранените са към 5000.

Израелските управляващи оповестяват, че са разкрили минимум 260 тела на мястото на музикален фестивал, покрай границата с Газа. Хиляди младежи участвали на събитието в събота, когато ненадейно там нахлули десетки бойци на палестинската формация Хамас.

Свидетелски фрагменти демонстрират настъпилата суматоха, на фрагментите се чуват и изстрели. Въоръженото крило на Хамас удостовери, че държи в плен минимум 100 души.

Съединените щати, Англия, Германия и Ирландия са измежду страните, които оповестяват, че техни жители са починали или изчезнали в Израел.

През цялата нощ израелската войска продължи с интензивния обстрел на линията Газа.

Премиерът Нетаняху разгласи, че страната му е в положение на война с Хамас и че армията няма да се спре, до момента в който не унищожи всички бойци на групировката.

Иран отхвърли да е забъркан в нападенията против Израел, само че изрази подкепата си към палестинската страна в спора.

Преди това от Хамас твърдяха, че военното им крило си е сътрудничило с Иран за реализирането на офанзивата. Вчера подкрепяната от Техеран ливанска шиитска формация Хизбула също изстреля ракети против Израел, а в отговор от Тел Авив нанесоха въздушни удари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР