Над 11 хил. души са пострадали от поредицата земетресения в

...
Над 11 хил. души са пострадали от поредицата земетресения в
Коментари Харесай

Земетресението в Афганистан: загиналите са над 2500, ранените – над 11 хил.

Над 11 хиляди души са потърпевши от поредицата трусове в афганистанската провинция Херат в събота сутринта, заяви Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност по филантропичните въпроси, представена от ДПА.

Всеки дом в най-малко 11 села в Афганистан е опустошен от трусовете, съобщи филантропичната организация на Обединените народи. По нейни данни починалите са малко над 1000, макар че оповестеният от афганистанските управляващи брой на жертвите е над 2500 съгласно локални медии.

" Броят на жертвите се чака да пораства, защото към момента не е сбъднат достъп до по-отдалечените региони и не е завършила оценката на вредите ", уточни службата.

Вчера Организация на обединените нации отдели 5 милиарда $ за незабавна филантропична помощ и насочи апел към донорите да дават средства час по-скоро щом станат ясни потребностите след опустошителните земетресения.

Само в районната болница в Херат са признати над 550 ранени, в това число близо 230 малолетни деца. Раздадена е първична филантропична помощ, в това число хигиенични принадлежности, храна и питейна вода.

В събота сутринта районът беше разтресен от няколко трусове. Двата най-силни труса са били с магнитуд 6.3, съгласно Геофизичния институт на Съединени американски щати, който следи сеизмичната интензивност по целия свят.

Китайският червен кръст предложи да даде незабавна парична помощ в поддръжка на избавителните работи след земетресението в Афганистан, заяви Китайската централна телевизия, представена от " Ройтерс ".

В частност става дума за сумата 200 хиляди $, която да бъде изпратена на Афганистанския червен полумесец.

Инфо: " Дневник "

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР