Над 11 584 текстилни изделия, чанти, колани, спортни обувки и

...
Над 11 584 текстилни изделия, чанти, колани, спортни обувки и
Коментари Харесай

Митничари хванаха 11 584 „маркови“ дрехи, чанти и 1436 парфюма

Над 11 584 текстилни произведения, чанти, колани, спортни обувки и 1436 парфюма задържаха митническите чиновници на " Капитан Андреево " при две инспекции на товарен автомобил и рейс, оповестиха от Агенция " Митници ".

При едни от случаите, на 3 септември на пункта идва на входящо трасе от Турция товарен автомобил с непозната регистрация. Според показаните документи от лидера – полски жител, той транспортира групажна стока от Турция през България за Полша.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за инспекция. В хода на контролните дейности митническите служители  откриват в товара 95 колета, съдържащи 9731 текстилни продукта с обозначения на предпазени търговски марки, измежду които тениски, блузи, спортни комплекти, якета, панталони.

В колетите са открити още 1542 чанти и колани, както и 311 чифта спортни обувки със знаци на световноизвестни марки. Стоките са конфискувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая ще бъдат известени притежателите на съответните марки.

Другият случай е от 31 август, когато на пункта идва рейс, пътуващ по постоянната линия Истанбул-Букурещ. Шофьорът и пасажерите са оповестили пред митническите чиновници, че не внасят нищо за обявление. Автобусът е селектиран за щателна инспекция, в това число с рентген.

При последвалия физически надзор, във фабрична празнина в тавана на рейса, са открити 1436 парфюма с лога на шест известни марки. Установено е, че парфюмите са благосъстоятелност на водача - турски жител. На нарушителя е формиран акт.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР