Над 1000 зрители събра официалната церемония по откриването на европейското

...
Над 1000 зрители събра официалната церемония по откриването на европейското
Коментари Харесай

1000 зрители събра откриването на европейското в Бургас

Над 1000 фенове събра формалната гала по откриването на европейското състезание по водна топка за юноши U15 в плувен комплекс „ Парк Арена ОЗК “ в Бургас. Шампионатът е исторически, тъй като е първи във възрастта и събра 16-те най-хубави тима от континента, а Европа е домът на международната водна топка.

Пред цялостните трибуни на „ Парк Арена ОЗК “ дефилираха знамената на държавите-участници, доста аплодисменти събраха и 40-те доброволци, които работят по организацията.

„ За да пристигна европейското състезание тук голяма е заслугата на Община Бургас. Не единствено с построяването на този в действителност впечатляващ плувен комплекс, само че и с цялостната си политика към спорта, изключително към спорта при подрастващите – съобщи при откриването Петър Петров, ръководител на Българска федерация водна топка, който на церемонията бе дружно с доктор Лорис Мануелян, зам.-кмет на Бургас. – Вярвам, че този шампионат ще остане в историята освен като първият за тази възраст. В Европа се играе най-силната водна топка и по тази причина съм уверен, че тук ще забележим бъдещи международни и олимпийски първенци. Разчитам, че шампионата ще даде мощен подтик в популяризирането на водната топка в България “

„ Хубаво е, че България се връща в огромната водна топка – сподели Александър Шостар, член на Бюрото на Европейската лига по плувни спортове (LEN). – Последният огромен шампионат в страната ви беше преди 14 години в София, още веднъж европейско за юноши. Тук, в Бургас, разполагате с прелестна база за насърчаване на водната топка и на плувните спортове изобщо и съм уверен, че ще станем очевидци на едно доста забавно и добре проведено състезание. “

След формалната част водните грации от варненския клуб „ Торпедо “ демонстрираха красиви ансамблови съчетания в артистичното плуване, както към този момент е новото име на спорта синхронно плуване.

Двубоите са до неделя, като тимовете са разпределени в 4 групи: А – Унгария, Хърватия, Словакия, Румъния, B – Испания, Гърция, Турция, България, С – Италия, Грузия, Холандия, Русия, D – Сърбия, Черна гора, Словения, Беларус.

waterpolobg.com

Снимки Светозар Добричков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР