- Над 1000 професионални водачи се включиха в традиционното състезание на

...
- Над 1000 професионални водачи се включиха
в традиционното състезание на
Коментари Харесай

Ивайло Денев е новият шампион по ефективно шофиране на камиони

- Над 1000 професионални водачи се включиха в обичайното съревнование на Volvo Trucks

Ивайло Денев от Тервел е новият шампион по дейно шофиране на камиони на България. Той се пребори за купата на националния край петото издание на състезанието Drivers Fuel Challenge, организирано от Volvo Trucks. Победителят постигна най-добри резултати на нелекото планинско трасе при тежки метереологични условия. Така той се пребори сполучливо с конкуренцията на останалите 17 финалисти, излъчени в регионални и вътрешни кръгове на шампионата. На второ място се класира Пламен Костов, а трети стана Малин Лъсков.

Петото издание на Drivers Fuel Challenge у нас постигна връх с максимален брой участници в предварителните етапи, като в тях се включиха над 1000 професионални водачи. Тази година квалификационните кръгове на Drivers Fuel Challenge 2018 минаха през осем български града през април - София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна, Благоевград и Русе.

Благодарение на интелигентната система за ръководство на автопарка на Volvo – Dynafleet се организира и спомагателна вътрешна селекция в транспортни компании, като така беше дадена опция на техните международни водачи също да се включат, без това да нарушава работния им график.
На финала в Боровец най-хубавите трябваше да покажат уменията си за шофиране на камион с три съществени целта – безопасност, изгодност, успеваемост. Състезателният влекач беше от серията Volvo FH Reloaded с ремарке с 18 тона товар, а резултатите бяха регистрирани с Dynafleet.

“С всяко издание на състезанието участниците стават все по-добри, а камионите Volvo по-ефективни. Затова тази година взехме решение да отправим истинско предизвикателство към финалистите – тежко трасе, което изисква повишено внимание към сигурността и бърза преценка за разхода. Допълнителната трудност пристигна и от лошите метеорологични условия. ”, обясниха организаторите.

Освен шампионската купа за България Ивайло Денев получава и правото да представлява страната ни на световния финал на Drivers Fuel Challenge в Гьотеборг през септември. “Конкуренцията беше сериозна, трасето - мъчно, по тази причина и радостта от успеха е още по-голяма. Пожелавам да повторя триумфа на друг българин - Пламен Иванов, който миналата година стана международен първенец в шофирането на камиони ”, показа Ивайло Денев след награждаването.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР