Над 1000 километра турски сухопътни граници са укрепени със защитни

...
Над 1000 километра турски сухопътни граници са укрепени със защитни
Коментари Харесай

Над 1000 километра стени има по турските сухопътни граници

Над 1000 километра турски сухопътни граници са укрепени със защитни стени, с цел да се предотвратят евентуални миграционни талази. Това се акцентира в годишната стратегия на президента за 2022 година, представена от в. „ Сабах “.

В рамките на плана за система за физическа сигурност, стартират през 2015 година за защита на границите на страната, бяха построени защитни стени по продължение на 1005 километра сухопътни граници на Турция, което съставлява 34% от границите.
 Още 10 млн. лева за системата по българо-турската граница, наблюдението ѝ набъбна на 80 млн. лева Още 10 млн. лева за системата по българо-турската граница, наблюдението ѝ набъбна на 80 млн. лева
10 млн. лева без Данък добавена стойност ще коства ремонтът и поддръжката на интегрираната система за наблюдаване на българо-турската граница в сектора Граничен контролно-пропусквателен пункт...

В годишната стратегия на президента за 2022 година, оповестена в Държавен вестник, процедурите за попречване на противозаконни прекосявания са изброени под „ Служби за сигурност “.

Проектът беше иницииран през 2015 година за прекъсване на непрестанно възходящия поток от противозаконна всеобща миграция по 2949-километровите сухопътни граници на Турция. От 2015 година насам 837 километра от 1295-километровата южна граница на Турция са запечатани с гранична стена. На изток са издигнати стени по продължение на 168 километра от 1182-километровата граница от началото на работата през 2017 година

Изграждането на стена по продължение на 73 километра от 2477-километровите източни и южни сухопътни граници на Турция, всички прилежащи на Иран, също продължи тази година. Продължава работата за подсилване на 238-километровия сектор по продължение на иранската граница на изток и 33 километра по общата граница с Ирак на юг.

Във Ван, където е най-дългата граница с Иран, силите за сигурност вземат всички вероятни защитни ограничения, с цел да предотвратят противозаконни прекосявания, контрабандни действия и терористични инфилтрации, като непрекъснато следят и патрулират границата с бронирани транспортни средства.
 Заловиха четирима турски бегълци на българската граница Заловиха четирима турски бегълци на българската граница
При опит да се трансферират в България са хванати четирима турски жители, за които има заповед за задържането им и са били търсени,...

Изправена пред евентуална мигрантска вълна заради неустойчивостта в Афганистан, Турция максимизира ограниченията по източната си граница. Турция продължава напъните да ускори сигурността на границата си с Иран, с цел да предотврати всеки нов приток на мигранти. Засилените гранични ограничения в Турция, която към този момент е хазаин на близо 4 милиона сирийски бежанци и е първоначален пункт за доста мигранти, опитващи се да стигнат до Европа, започнаха, когато талибаните започнаха да напредват в Афганистан и превзеха Кабул.

Турция не е единствената страна, която слага бариери. Нейната съседка Гърция неотдавна приключи построяването на 40-километрова ограда и система за наблюдаване, с цел да предотврати мигрантите, които съумеят да влязат в Турция, да се опитат да стигнат до Европейския съюз.

Властите споделят, че в Турция има 182 000 регистрирани афганистански мигранти и към 120 000 нерегистрирани. Президентът Реджеп Тайип Ердоган прикани европейските страни да поемат отговорност при положение на напор, като предизвести, че Турция няма желание да се трансформира в „ европейски склад за предпазване на мигранти “.

Турция е хазаин на близо 4 милиона бежанци – повече от която и да е страна в света. След експлоадирането на гражданската война в Сирия през 2011 година Турция одобри „ политика на отворени порти “ за хората, бягащи от спора, като им даде статут на „ краткотрайна протекция “. Смята се, че афганистанците са втората по величина бежанска общественост в Турция след сирийците. Много от мигрантите, идващи през Иран, се насочат към Истанбул, с цел да намерят работа или прекосяване до различен крайбрежен град, от който да тръгнат за Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР