Над 1000 души участваха в организиран от крайнодясното движение Наша

...
Над 1000 души участваха в организиран от крайнодясното движение Наша
Коментари Харесай

Над 1000 души участваха в организиран от крайнодясно движение протест срещу ваксините в Будапеща

Над 1000 души участваха в проведен от крайнодясното придвижване " Наша татковина " митинг в Будапеща против имунизациите, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29890
" Ваксините не би трябвало да са наложителни! Не толерираме изнудването ", гласеше лозунгът на събитието. Участници в него носеха плакати, на които пишеше: " Аз съм неимунизиран, а не нарушител " и " Стига с Ковид-диктатурата ".

Засега унгарското националистическо държавно управление направи имунизацията против Ковид-19 наложителна единствено за учителите и здравните служащи.

Унгария е записала 40 327 смъртни случая в резултат на Ковид-19 при население от 10 милиона души. Ваксинираните са малко над 60 на 100, т.е. под нивата в Западна Европа.

Малко над 6 милиона унгарци са напълно имунизирани, а 3,3 милиона са получили и бустерни дози. Броят на инфектираните обаче набъбна тази седмица заради разновидността Омикрон, само че не бяха въведени съществени ограничавания. Правителството към този момент предлага и четвърта доза след консултация с доктор и шест месеца след третата.

Движението " Наша татковина ", формирано от някогашни членове на в миналото крайнодясната групировка " Йоббик ", в предишното се е обединявало с ултрарадикални групи. Според оповестено през ноември изследване то има поддръжка от 3 на 100. Това е под прага от 5 на 100, нужен за влизане в Народното събрание на изборите през април. Управляващата партия " ФИДЕС - Унгарски цивилен съюз " има поддръжка от 38 на 100, а съюзът на опозицията - 39 на 100, което значи, че предизборната битка ще бъде извънредно оспорвана, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29890  Протести в Нидерландия против противоепидемичните ограничения Протести в Нидерландия против противоепидемичните ограничения  Стотици стачкуваха в Малта против ограниченията за битка с ковид Стотици стачкуваха в Малта против ограниченията за битка с ковид  Д-р Симидчиев и доцент Мангъров в спор в ефир за зелените документи Д-р Симидчиев и доцент Мангъров в спор в ефир за зелените сертификати
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР