Над 1000 души са били спасени от българския гранично-полицейския кораб

...
Над 1000 души са били спасени от българския гранично-полицейския кораб
Коментари Харесай

Над 1000 души са били спасени от българския гранично-полицейския

Над 1000 души са били избавени от българския гранично-полицейския транспортен съд „ Обзор ” от 1 ноември до момента. С тази статистика завършва и присъединяване му в интервенция „ Посейдон ”, оповестиха от Министерство на вътрешните работи, съобщи Българска национална телевизия.

Целта на интервенцията бе охрана на европейската югоизточна морска граница и подкрепяне на гръцката брегова защита. През цялата задача, с изключение на патрулирането по външната морска граница и предотвратяването на незаконна миграция, са осъществени и интервенции по избавяне на бедстващи хора. Общо през този интервал граничните служители на реда са избавили 19 бедстващи гумени лодки с 1041 индивида на борда.

През този интервал граничните служители на реда от „ Обзор “  са подали сигнал за пет лодки, които са спрени в турските териториални води от турските управляващи. Последната операция  бе на 24 декември -  тогава екипажът на гранично полицейския транспортен съд „ Обзор “  е избавил две бедстващи лодки с 117 души общо на борда в региона на остров  Лесбос, като от всичките незаконни емигранти 40 са били деца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР