Над 100 са вече загиналите в резултат на бедствието, предизвикано

...
Над 100 са вече загиналите в резултат на бедствието, предизвикано
Коментари Харесай

Жертвите на наводненията в Япония станаха над 100, може да са и повече

Над 100 са към този момент починалите вследствие на бедствието, провокирано от проливните дъждове над Япония, съобщи БГНЕС.
По последни данни броят жертвите е към този момент 103 души, а други 56 души са считат за безследно изчезнали.
Японските избавителни екипи и елементи на Силите за самозащита не престават работата по търсене и оказване помощ на потърпевшите.
Властите предложиха евакуацията на съвсем 5 млн. души, поданици на 19 префектури в западната част на Страната на изгряващото слънце. Близо 30 хиляди към този момент са напуснали домовете си и са подслонени в специфични евакуационни центрове. Бедствената обстановка докара и до съществени усложнения в превоза и далекосъобщенията, а крупни фабрики и предприятия са принудени да преустановят активност за неустановен период.
Японският министър председател Шиндзо Абе призна през вчерашния ден (8 юли), че управляващите в страната към момента не могат да подсигуряват сигурността на доста хора в засегнатите региони. Над 50 000 души работят, с цел да оказват помощ на изпадналите в неволя хора.
Причината за голямото злополучие в Страната на изгряващото слънце е тайфунът " Прапирун ". Най-много пострадаха остров Шикоку, както и в префектурите Шидзуока и Фукуока на основния остров Хоншу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР