Над 100 лица са призовани днес в Районен съд Пловдив,

...
Над 100 лица са призовани днес в Районен съд Пловдив,
Коментари Харесай

Над 100 ощипани от турагентка със 718 бона

Над 100 лица са призовани през днешния ден в Районен съд Пловдив, където започва дело против някогашна служителка на туристическа организация от Асеновград, измамила десетки поданици от 19 обитаеми места с обща сума 718 150 лева за обещани екзотични екскурзии.

Подсъдима по делото е А.Д.М. от Асеновград, упрекната за това, че в интервала от неустановена дата през месец ноември 2016 г.  до неустановена дата в края на месец април 2019 година в Пловдив, Асеновград, Първомай, Пазарджик, София, Варна, Бургас, Провадия, Карлово, Клисура, Пирдоп, Септември, Лом, Благоевград, Ихтиман, Русе, Пещера, Дулово и с.Черник, обл. Силистра, е възбудила и поддържала подвеждане у разнообразни лица и с това е предизвикала имотна щета на голям брой лица с разнообразни суми, като породената имотна щета е в огромни размери  –  718 150 лева

Подсъдимата е някогашна служителка на туристическа организация, и макар, че трудовото правно отношение с сдружението било прекъснато заради открито неточно отношение и корист от страна на подсъдимата, тя траяла да се показва като служител  на туристическата организация, предлагаща екскурзии на ниски цени до разнообразни дестинации – Дубай, Маракеш, Малдиви, о.Бали, Зинзибар, Пунта Кана, Москва, Япония и други

Намирала искащи да се запишат за екскурзии от познати, другари и предходни клиенти на организацията в която работила.

На познатите казвала да оферират нейните предложения и да събират пари от други искащи като при записване и заплащане на избран брой лица за предлаганите от нея екскурзии, лицата, които набират искащите ще пътуват гратис.

Обяснявала, че ниските цени се дължали на закупени от нея пакети за екскурзии за огромни търговски сдружения и държавни институции, в това число и огромни фармацевтични компании, които след това отказали да пътуват и на техните места тези лица щели да пътуват, като по този начин искащите да се запишат за екскурзии се чувствали привилегировани и определени. последователно, с изключение на посредством предложение на екскурзии, обв.

А.Д.М решила да си набира средства и като стимулира разнообразни лица да й дават заем или да влагат в „ бизнеса й “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР