Над 100 интелектуалци призоваха политиците за компромис и създаване на

...
Над 100 интелектуалци призоваха политиците за компромис и създаване на
Коментари Харесай

Едвин Сугарев: Възходът на партия Възраждане е крайно опасен

Над 100 интелектуалци приканиха политиците за компромис и основаване на постоянен кабинет. Според тях партиите, които заявяват евроатлантически полезности, би трябвало да се обединят. Сред тях е и Едвин Сугарев.

„ Когато забравяме историята, тя постоянно се повтаря. Имам чувството за повтаряне, въпреки постоянно да има характерни разлики. Разделението в българското общество в миналото бе по-ясно – комунисти и антикомунисти. Сега разделянето е сред хора, последователи на евроатлантическия път на развиване на България и хора, които търсят различен вид – може би към Евразия ”, сподели Сугарев пред Нова телевизия в прилика с предишното.

Той напомни, че държавното управление на Димитър Попов бе основано в тежка икономическа обстановка.

„ Някак колата трябваше да се изважда от блатото. Така се стигна от държавното управление, подкрепено от Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия ”, напомни политикът.

„ Минаваше за експертно държавно управление, назоваха го държавно управление на националното избавление. Всеки в този кабинет дърпаше чергата към себе си ”, сподели Сугарев.

Според него в този момент обстановката в този момент не разрешава такова държавно управление, само че разрешава програмен кабинет. Той посъветва политиците в този момент да седнат на договаряния, на които да кажат ясно целите си.

„ Ако желаеме България да влезе в Шенген, би трябвало постоянно държавно управление. Сега се опасявам, че друга алтернатива, с изключение на огромна коалиция, няма ”, съобщи Сугарев. Според него в този момент политиците би трябвало да създадат компромис за положителното на България, тъй като имаме избори 5 пъти.

По думите му извънредно рисков е възходът на партия „ Възраждане ”. „ Може би би трябвало да си спомним по какъв начин е определен Хитлер на времето, той е определен в сходна обстановка ”, изясни политикът.

Сугарев изясни, че три пъти е стачкувал гладувайки.

„ Първият път бе стачката на 37-те, които стачкуваха против опцията Народното събрание да ръководи без да си прави главната работа. Вторият път- моралния жест против измяната на Желю Желев, с което бе свалено държавното управление на Филип Димитров. Третият път бе по време на митингите против Делян Пеевски и кабинета на Пламен Орешарски ”, напомни той.

Според Сугарев историята с основния прокурор в този момент е директно разследване от тази Конституция.

Сугарев напомни и проектът „ Клин ”, съгласно който „ в средите на демократичната общественост се вклиниха хора, които се стремяха към това да ги разпарчетосат и да се стигне до победа на левицата ”. Нито фигурите, нито концепциите са тези, няма нищо от остарялото Съюз на демократичните сили. ГЕРБ го употребява като комерсиална марка ”, разгласи Сугарев във връзка взаимното явяване на избори ГЕРБ-СДС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР