Над 100 американски военни вече пристигнаха в Румъния, за да

...
Над 100 американски военни вече пристигнаха в Румъния, за да
Коментари Харесай

Над 100 американски военни вече са в Румъния, за да подготвят пристигането на останалите

Над 100 американски военни към този момент дойдоха в Румъния, с цел да обезпечат логистиката по разквартируването на бойците от Съединени американски щати, които следва да дойдат в страната в близко бъдеще, заяви на конференция през днешния ден румънският министър на защитата Василе Дънку, представен от организация Аджерпрес.

По думите му " това значи, че не след дълго ще пристигна и останалата част от войските ". Военният министър посочи, че все още няма решение за точния ден на идването. Василе Дънку сподели, че от години Румъния е готова за разквартируване на многонационални сили и има доста места, на които може да стане това. " Подготвени сме от дълго време от логистична позиция ", уточни той.

Пентагонът заяви предходната седмица, че 1000 американски военни ще бъдат предислоцирани от Германия в Румъния, напомня Българска телеграфна агенция. Американският президент Джо Байдън утвърди изпращането на към 2000 американски бойци в Полша и Германия, както и предислоцирането на близо 1000 американски военнослужещи от Германия в Румъния в израз на готовността на Съединени американски щати да защитят съдружниците си от НАТО на фона на рецесията към Украйна, заяви предходната седмица представителят на Пентагона Джон Кърби.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР