Над 10 млрд. лева ще са необходими за преоборудване на

...
Над 10 млрд. лева ще са необходими за преоборудване на
Коментари Харесай

Бивш военен министър: Необходими са над 10 млрд.лв., за да преоборудваме армията

Над 10 милиарда лв. ще са нужни за преоборудване на армията на България. Преди 10 години тези пари щяха да са задоволителни, в този момент са ровече. Това разяснява пред Нова нюз бившият боен министър Николай Свинаров.

По думите му личните запаси на армията не стигат за обезпечаване на въздушния надзор на страната. " Винаги ще има страни членки на НАТО, които да ни оказват помощ. Дежурство с 4-5 самолета беше задоволително качествено, когато се надявахме да имаме отремонтирани МиГ-ове. Част от летците при липса на техника за ръководство може да преминат към гражданската авиация ", уточни той.

Според него защитата на въздушното ни пространство не се извършва по най-хубавия метод и в период. " Темата беше занемарена, на армията се даваха средства единствено за прехрана, само че не и за вложения. България има потребност с изключение на от новите самолети и от подготовка на летателен състав. Ако приготвяме водачи, по-опитните ще минат по-лесно курса. Той изисква да си квалифициран, търсенето и предлагането в бранша на труда е значимо. В гражданската авиация заплащането е по-добро ", обясни Свинаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР