Над 10 хиляди пенсионери ще бъдат съкратени от администрацията от

...
Над 10 хиляди пенсионери ще бъдат съкратени от администрацията от
Коментари Харесай

Над 10 хиляди пенсионери ще бъдат съкратени от администрацията от догодина

Над 10 хиляди пенсионери ще бъдат съкратени от администрацията от следващата година. Това сподели в ефира на NOVA NEWS Кремена Атанасова от КТ " Подкрепа ". По думите ѝ по този начин държавната администрация няма да стане по-добре работеща, а в противен случай.

" Съкращенията ще създадат работата на администрацията непостижима. Отново ще се влезе в омагьосания кръг, администрацията ще бъде поставена на трупчета, а обществото ще е недоволно от услугите. Смяната на едни хора с други не значи промяна. Последно същинска промяна беше направена през 2012 година от Дянков. От тогава до момента има единствено два случая в които администрацията е набъбнала. При ТОЛ системата и при европредседателството ни ". изясни тя.

Атанасова разяснява още, че все още броя на администрацията е 142 хиляди души, като 11 хиляди и 200 са незаетите места.

" Освобождаването на хората се случва без предупреждение, не е ясно кое постанова тази неотложност. Вероятно задачата е да се удовлетвори публичното очакване, което Асен Василев сътвори. Възможно е и да има бюджетни причини- компенсациите да бъдат изплатени в границите на тази календарна година ", сподели още тя.

Според Кремена Атанасова след плануваните съкращения в държавната администрация от следващата година, редица дирекции ще станат на процедура нефункциониращи. По думите ѝ плануванаъа разпоредба няма да направи администрацията по-добре работеща, а в противен случай.

" Някои звена ще останат необезпечени с фрагменти. В една софийска дирекция да вземем за пример ще се освободят шефът, счетоводителят и касиерът. Това са длъжности, които не могат да бъдат заместени с други хора. Един конкурс за назначението на нови лишава сред един и три месеца. Т.е активността на някои дирекции няма да се прави няколко месеца ", изясни тя.

Според миналогодишните данни свободния щат в администрацията е към 10%, колкото ще бъдат и съкратените пенсионери, разяснява още Атанасова. Една от главните аргументи за неналичието на фрагменти остава ниското заплащане, добави тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР