Над 10 часа продължава гласуването в парламента текст по текст

...
Над 10 часа продължава гласуването в парламента текст по текст
Коментари Харесай

Физическите лица подават данъчни декларации до 30 юни

Над 10 часа продължава гласуването в Народното събрание текст по текст на Закона за изключителното състояние на второ четене. Ето по-важното, което депутатите одобриха досега. Сроковете за подаване на. Удължава се и срокът за прилагане на отстъпки при заплащането на налога - вместо до 31 март, отстъпката може да се употребява при заплатен налог до 31 май. т се и периоди за съблюдаване на отстъпки при заплащане на налози. Променят се и периодите за прилагане на отстъпка при. 
Сроковете за подаване на. Срокът за подаване на декларациите от предприятията, които не са правили активност, се удължават от 31 март на 30 юни. 
Предприятията, които дължат предплатени вноски за корпоративния данък и които до влизането в действие на на изключителното състояние към този момент са подали годишни данъчни заявления за 2019 година, в които са показали планирани облаги за 2020 година, ще могат да подадат корегиращи заявления. Останалите задължени лица подават декларация за установяване на предплатените вноски за месеците от януари до юни, в която показват прогнозната си данъчна облага за 2020 г. 
Депутатите се скараха поради предложение на Движение за права и свободи, безусловно несвързано с изключителното състояние, което засягаше изплащането на държавните дотации за. Срещу предлагането остро възразиха Българска социалистическа партия, „ Обединени патриоти ” и „ Атака ”, съгласно които се прави опит да се облагодетелства едно от двете конкуриращи се мюсюлмански изповедания. Йордан Цонев от Движение за права и свободи, който е измежду вносителите, разгласи, че в действителност задачата била да се поправи техническа неточност – в закона, който дефинира държавна дотация за мюсюлманското изповедание, то не било вписано съгласно правосъдната му регистрация. „ Срочността идва от обстоятелството, че тази неточност не разрешава на министъра на финансите и на дирекция „ Вероизповедания ” да изплатят заплатите на свещенослужителите ”, аргументира Цонев това, че си разрешава да вкара поправката в изключителния закон. „ Много сектори и организации можеха да си пуснат настояванията да минат под графата неотложност ”, отвърна му Павел Шопов от „ Атака ”. А Мария Цветкова от „ Обединени патриоти ” дефинира уреждането на проблема с парите в този момент като „ гуляй по време на ковид ”. От ГЕРБ си замълчаха и поддържаха Движение за права и свободи при гласуването, на което предлагането беше признато.
Припомняме, че се вкарват за нарушение на карантината и подхванатите епидемиологични ограничения. 5000 лева ще бъде санкцията за нарушение на въведените от здравното министерство и районните здравни инспекции ограничения при изключителна епидемиологична конюнктура, плануват измененията. Санкцията за едноличен търговец или юридическо лице ще бъде 15 000 лева. 5000 лева ще е и санкцията за инфектирано или контактно лице, както и  за лицата от други страни, които не извършват наложителната изолираност и лекуване. От 50 до 500 лева е санкцияита за контактно лице, отказало да бъде изследвано за носителство на заразна болест. Такива лица също ще се довеждат наложително за проби.  
Удължава се валидността на документи, даващи на разнообразни групи. Заповедите за асистирана репродукция ще се удължат с 6 месеца, считано от края на изключителното състояние, когато и да настъпи той. Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за установяване на трайно понижена продуктивност, чийто период изтича, също ще се удължат - за период от 2 месеца след анулацията на изключителното състояние. С 2 месеца след приключване на изключителното състояние се удължава и срокът за годност на протоколите за  скъпоструващо лекуване на хронично заболели пациенти, които навреме изтичат. 
Вижте още:
Фактическо военно състояние: Армията стана полиция поради ковид
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 20 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР