Над 10 000 камили може да бъдат застреляни в Австралия,

...
Над 10 000 камили може да бъдат застреляни в Австралия,
Коментари Харесай

Биологичен Aрмагедон: Животните в Австралия изчезват като динозаврите

Над 10 000 камили може да бъдат убити в Австралия, тъй като пият прекомерно доста вода

Хиляди домове са разрушени, десетки починаха и половин милиард животни са мъртви вследствие на злокобните горски пожари в Австралия. Властите в страната споделят, че този огнен пъкъл може да продължи най-малко още месец, което ще докара до пагубни загуби на животи. И съдейки по предходни апокалиптични пожари, учени предизвестяват, че може да настъпи всеобщо изгубване на типовете в Австралия и да са нужни милиони години за възобновяване на салдото в природата и животинския свят.

Според експертите обстановката доста прилича на конфликта на метеорит със Земята, довел до изгубването на динозаврите преди 66 милиона години. Както тогава, по този начин и в този момент, ще е извънредно мъчно за доста типове да оцелеят, съобщи Express.co.uk.

Биологичен Aрмагедон: Животните в Австралия изчезват като динозаврите
След апокалиптичния конфликт тогава 75% от типовете по цялата планета изчезват поради мрака и студа, които настъпват на Земята, както и пожарите, които не оставят и кътче от земната повърхнина недокоснато.

" Всяко едно животно, по-голямо от домашна котка, е обречено, в случай че не може да плува, да се заравя подземен или да лети ", разяснява професор по еволюционна биология в Австралия Майк Лий.

Това значи, че всеки характерен представител на животинския тип по тези ширини като кенгуру и коала е заплашен от всеобщо изгубване, в случай че огнената буря продължи със същото движение и мощ.

" Докато пожарите в Австралия се преглеждат като районен проблем, а не световен, и не се смята, че злополуката е толкоз рискова, колкото изгубването на динозаврите преди 66 милиони години, следствията ще бъдат ужасяващи в дълготраен проект ", споделя още професорът.

Той добавя, че това събитие може да провокира появяването на напълно нови типове по земята, сходно на възхода на бозайниците след изгубването на динозаврите.

Огромните мащаби на следствията от сегашния огнен пъкъл към момента не са напълно изяснени.

В същото време над 10 000 камили могат да бъдат убити от хеликоптери, защото пият прекалено много вода от наранена от суша в Южна Австралия, оповестява " Индипендънт ".

Професионални стрелци ще стартират да обстрелват животните в сряда след заповед от водачи в австралийски регион с локално ръководство.

Жители се оплакват, че навлизат на всички места в парцелите им и нанасят вреди в търсенето на какъвто и да е водоизточник.

" Камилите събарят оградите, вилнеят из къщите ни ", разяснява представител на локалните управляващи пред The Australian. " Това води до обилни инфраструктурни вреди и заплаха за живущите. Някои камили умират от жадност или се прегазват в стремежа си да стигнат до вода. Така мъртвите животни замърсяват водоизточници и културни обекти ".

Очаква се интервенцията по отстрелването на камили да продължи 5 дни. Труповете на животните ще бъдат оставени да изсъхнат, преди да бъдат изгорени или заровени, предава ABC News.

Камилите са докарани от Индия и Афганистан в Австралия през 19 век. Ако не бъдат отстреляни, техният брой ще се удвоява на всеки 8-10 години. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР