Над 1 тон пластмаса събраха вчера доброволци от сдружение „Рибар“

...
Над 1 тон пластмаса събраха вчера доброволци от сдружение „Рибар“
Коментари Харесай

Над тон пластмаса събраха доброволци около язовир Огоста край Монтана /снимки/

Над 1 звук пластмаса събраха през вчерашния ден доброволци от съдружие „ Рибар “ единствено от няколко местности към язовир Огоста край Монтана. Като размер това са към 5 ремаркета на товарен камион. Има обаче още много работа и отпадък за събиране.
От няколко години равнището на язовира не е било толкоз високо и в този момент е събрало всичкия отпадък, насъбран от риболовци и недобросъвестни стопани на парцели, които са изхвърляли всичко към коритата на реките Бързия и Огоста. Течението е донесло всичко в язовира и северозападните ветровете са го отсрочили в източните и южни крайбрежия.
Днес имаше над 300 риболовци в позволените за лов на риба зони. Организаторите канят всички да отделят 5 часа в годината и да заповядат другата събота в 10ч. под ракетната в Благовския регион да почистим и там. В Малакутловския ръкав и под Сипеите също има още доста отпадък за събиране. Сдружение "Рибар " се бори да направи язовир Огоста топ дестинация за лов на риба и туризъм.
От сдружението благодарят на ЕКОПАК България АД, Областна администрация Монтана и околните общини, които се заеха с извозването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР