Над 1 кг контрабандно пренасяни златни бижута откриха митническите служители

...
Над 1 кг контрабандно пренасяни златни бижута откриха митническите служители
Коментари Харесай

Митничари хванаха над 1 кг контрабандно пренасяни златни бижута

Над 1 кг контрабандно пренасяни златни бижута откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, оповестяват от Агенция " Митници ". Накитите са били укрити от пътничка в рейс, влизащ в страната от Турция на 06.02.2024 година По метода „ разбор на риска “ транспортното средство с българска регистрация, е селектирано за щателна митническа инспекция. Митническите чиновници правят персонален обзор на една от пътничките – жена с букви Р.Д. на 65 години, българска гражданка.

При инспекцията са открити залепени към кръста ѝ, както и в джобовете на якето, с което е била облечена, пакети, съдържащи произведения от жълт метал. От укритията са извадени общо 56 пръстена, синджири, медальони, гривни, огърлици и обици. Според направената от вещото лице експертиза изделията са от 14-каратово злато с общо тегло 1170.30 грама на стойност 114 689 лв..
По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР