Над 1.7 млрд лева. Толкова е годишният бюджет на Столичната

...
Над 1.7 млрд лева. Толкова е годишният бюджет на Столичната
Коментари Харесай

Предизборните идеи за парите на софиянци и дигиталното бъдеще на София

Над 1.7 млрд лв.. Толкова е годишният бюджет на Столичната община, която е най-богатата в България. Сумата се ръководи от кмета, а параметрите на бюджета се утвърждават от общинския съвет. И макар че борбата за София е и борба за едни най-малко 1.7 милиарда лв., тематиката за парите на София и софиянци не е от най-разискваните в предизборната акция.

В стратегиите на главните претенденти за кмет на столицата (тези, които имат програми) политиката по общинските налози и такси не е съществена тематика (темата е по-подробно развита в програмата на " Демократична България " ). В същото време главната част от обещанията им са свързани с това защо може да се похарчат парите, само че елементи от къде ще дойдат липсват. Отговорът нормално е от еврофондовете или с по-добро ръководство на общинските финанси.

В поредност изявления Mediapool съпоставя стратегиите на Йорданка Фандъкова (ГЕРБ/СДС), Мая Манолова (независим претендент, подсилен от Българска социалистическа партия и други леви и десни формации), Борислав Игнатов ( " Демократична България " ) и Борис Бонев ( " Спаси София " ). Кандидатите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и на " Атака " Волен Сидеров все още нямат оповестени стратегии, които да бъдат съпоставени с платформите на съперниците им.


Колаж: Mediapool

В платформата си актуалният кмет Йорданка Фандъкова не дава поръчки за промени в региона на общинските финанси. Засягат се единствено тематиките за по-сериозен надзор при ремонтите и огромните инфраструктурни планове. Опонентите ѝ дават обещание промени с по-голям обсег - преструктуриране на общински компании, бистрота при публични поръчки, състезания, концесии, промени в структурата на администрацията. Повишаването на налози и такси не попада в нито една от оповестените стратегии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР