Над 1/3 от софтуерните разработчици възнамеряват да сменят работата си

...
Над 1/3 от софтуерните разработчици възнамеряват да сменят работата си
Коментари Харесай

На IT фирмите у нас им е трудно да задържат специалистите си

Над 1/3 от софтуерните разработчици имат намерение да сменят работата си до една година, а други 26.7% биха приели по-добро предложение . Основните аргументи, които предизвикат сходни настройки в работещите в IT сферата, са и главните фактори, по които ще изберат новият си шеф, а точно мениджмънта, работния развой, атрактивността на плановете, работното време, опциите за учене и кариерно развиване.

Това демонстрира изследване на българския софтуерен стартъп за асортимент на IT фрагменти Code Agents измежду софтуерни разработчици в столицата.

Относно работното време от ден на ден от експертите желаят да работят отдалечено . За страдание, едвам 1/5 от тях имат този късмет, което дава опция на фирмите за по-добро позициониране като шеф. Служителите, които не се интересуват от нови оферти за работа, са едвам 11.7% .

Основните фактори, които ги задържат в съответните компании, са сътрудниците, получаваното почитание, работното време и възнаграждението. Видно е, че с изключение на с дефицита на софтуерни разработчици, пред част от фирмите стои и предизвикателство с тяхното задържане . От по този начин създалата се обстановка може би най-облагодетелствани са организациите за асортимент, които имат от кое място да черпят фрагменти и на кого да ги дават.

12,4% от запитаните споделят, че са изцяло удовлетворени от своята работа във връзка с заплащането. 6.5% обаче означават, че то не ги задоволява . От изследването прави и усещане, че едвам 9,9% от интервюираните показват, че са задоволени от работните образования, ориентирани към кариерното развиване. Близо 21 на 100 обаче настояват, че са безусловно недоволни по този индикатор.

Висок е процентът и на изцяло недоволните от заплащането на извънработното време - 30,1% против 10,6% удовлетворени от полученото в допълнение заплащане за изключително положения от тях труд.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР