Над 1,1 млн. обаждания е обработил Контактният център на Националния

...
Над 1,1 млн. обаждания е обработил Контактният център на Националния
Коментари Харесай

Звъним на НОИ най-често по въпроси за болнични и майчинство

Над 1,1 млн. позвънявания е обработил Контактният център на Националния застрахователен институт от основаването си през 2012 година досега, сочи статистика на института за структурата на телефонните запитвания.

Най-много са позвъняванията (36%) по въпроси, свързани с паричните компенсации за краткотрайна нетрудоспособност и майчинство.

Една пета от потребителите търсят информация за пенсиите, а 8% се интересуват от паричните компенсации за безработица. Електронните услуги, които Национален осигурителен институт предлага, вълнуват други 5%, а останалите 31% звънят по разнообразни други тематики, измежду които въпроси за програмата " Профилактика, рехабилитация и отдих ", фонд " Гарантирани вземания на служащите и чиновниците ", обезпечаване на самоосигуряващи се лица, трудови злополуки и професионални болести.

Статистиката обаче сочи, че минимум една трета от запитванията са от компетенцията на други институции.

Контактният център е значима част от действителните дейности за понижаване на административната тежест за осигурителите и обезпечените лице.

Пример в тази посока е откриването на краткотрайна телефонна линия за информация по отношение на преустановяване на обществените пенсии за неработоспособност и трансформацията им в нов тип финансова поддръжка, изплащана от Агенцията за обществено подкрепяне. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР