Начинът, по който винаги са били представяни рекламите за мъже

...
Начинът, по който винаги са били представяни рекламите за мъже
Коментари Харесай

Фирма за дамски костюми пусна скандална реклама с голи мъже

Начинът, по който постоянно са били представяни рекламите за мъже съставлява следната картинка: хубав, добре облечен мъж се намира посред блестяща конюнктура, а някъде около него, като някакъв признак, се мъдри полуоблечена или изцяло гола жена.

Suistudio – компания за женски костюми трансформира тази банална и прекомерно експлоатирана тематика в нещо завладяващо, като обръща функциите в най-новата си рекламна акция, наречена „ Not Dressing Men “.

Suistudio са известни освен с това, че техните елегантни и стилни костюми се създават извънредно за дами, само че и с честото потребление на голи мъжки тела в рекламите си.

Последната им реклама демонстрира добре облечени, властни, доминантни дами и мъже, които са показани като част от пейзажа, или по-точно мебелировката.

Това е мъдро опълчване на сексистките стандарти, което би трябвало да раздвижи стандартите в обществото, само че не всички го одобряват по този метод.

Някои упрекват вицепрезидента на Suistudio Кристина Барикели и нейния рекламен екип, че разпространяват същите форми на човешко обективизиране, от които настояват, че се отвращават.

Барикели дава отговор на това, като споделя, че „ рекламата й цели феновете да преразгледат твърдо откритите функции в обществото “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР