Начинът, по който са раздавани пари както за строителство на

...
Начинът, по който са раздавани пари както за строителство на
Коментари Харесай

Със строителството на магистрали държавата изкривявала пазара

Начинът, по който са раздавани пари както за строителство на автомагистрали, по този начин и за ремонт на язовири действително изкривява пазара и убива конкуренцията .

На взаимен брифинг двамата министри - на Министерство на регионалното развитие и на стопанската система Комитова и Петков , обявиха, че са достигнали до идентични заключения във връзка с метода, по който страната е управлявала парите на данъкоплатците. Чрез една шапка - ДКК и " Автомагистрали " се раздават едни милиони, които заобикалят публичните поръчки, заплащането става по искане/желание на изпълнителя, на който се дават и пари предплатено. Пренебрегва се пазарната стопанска система и конкуренция , разяснява министър Комитова, а Кирил Петков добави с коментара си и различен извод - " Шапката обезпечава неналичието на конкуренция и изкривява пазара. Това се финансирана през нашите налози , а бизнесмените вместо да се конкурират да основават най-хубавия артикул, те се конкурират кой ще влезе в листата на привилегированите, които получават тези пари от страната. "
 Разкриха противозаконен градеж на Автомагистрала
Разкриха противозаконен градеж на Автомагистрала " Хемус "

За сектора са платено предплатено към 90 млн. лв.

Министър Комитова и министър Петков повториха главните си констатации за строителството на " Автомагистрали ", укрепването на свлачища и ремонтите на язовирите.

И в двете министерства и при двете направления на харчене на държавни пари са открити извънредно дребен брой компании, които са получавали поръчките . Вместо 1000 или 1200 компании, сега имаме 7, които са ремонтирали язовирите , уточни Кирил Петков и изясни, че концентрацията на компании дава нула конкуренция , а това изкривява самия пазар. Също по този начин в случай че тези компании, които са ремонтирали язовири, биха били 1000, те всички биха получили заеми от ББР, в случай че банката извършва функционалностите, за които е основана.
 Петков към ГЕРБ: Не аз съм източвал язовири - милиони са давани за водоеми, стоящи неизползваеми
Петков към ГЕРБ: Не аз съм източвал язовири - милиони са давани за водоеми, стоящи неизползваеми

Министърът е разкрил нарушавания при още два язовира

И двамата министри се надяват изнасяйки тези резултати обществото да бъде по-чувствително, по-внимателно и да реагира на тревожни сигнали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР