Начинът, по който може да бъде наредена една листа от

...
Начинът, по който може да бъде наредена една листа от
Коментари Харесай

Тодор Байчев, БСП: Можем да влезем в парламента отново след решение на пленум

Начинът, по който може да бъде подредена една листа от партията, не е наложително да бъде харесан от гласоподавателя. Именно преференциалният избор дава опция тя да бъде пренаредена вътре в самата партия.
 Парламентарният надзор през днешния ден под въпрос, депутатите от Българска социалистическа партия се отхвърлиха от заплати
Това дава сигнал за всяка партия, сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Тодор Байчев по БНР. Той изясни, че решението, взето на съвещание на парламентарната група на левицата, е депутатите да се откажат от възнаграждението си, като това изключва всякаква отплата. " Взели сме решение и да се откажем от използването на служебни коли от Народното събрание, както и командировъчни. Г-жа Нинова е изпратила писмо до ръководителя на Народно събрание, в което декларира, че с изключение на отхвърли ни, при смяна на правилника на работата на Народното събрание, дружно с предложенията на ГЕРБ, да се имат поради и нашите- за понижаване и заледяване на депутатските заплати ", уточни депутатът от левицата.

На въпрос, дали народните представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ще влязат в пленарна зала, с цел да защитят своето предложение, Байчев изясни, че евентуално преди този момент този въпрос ще бъде разискван.

" На този стадий Националният съвет на Българска социалистическа партия е взел решение депутатите от левицата да излязат от Народното събрание. Това може да реши Националният съвет, да реши, дали би трябвало да се влезе в Народното събрание, било за гласоподаване на президентското несъгласие, по този, или различен въпрос ", разясни Тодор Байчев. Той заключи, че Българска социалистическа партия ще направи своето предложение за представители на новия състав на ЦИК.

" Принципът на избор ще е професионализмът, а не верността към ръководителя на парламентарната група. Ще изчакаме предложенията и на неправителствени организации, и на професионални гилдии, по-късно ще се направи селекция ", сподели депутатът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР