Начинът, по който хората работят, се променя бързо. Работниците на

...
Начинът, по който хората работят, се променя бързо. Работниците на
Коментари Харесай

Служителите на бъдещето: Как се променя начинът, по който работим

Начинът, по който хората работят, се трансформира бързо. Работниците на възраст 18-24 в този момент сменят работата си приблизително шест пъти спрямо по-старите генерации, които сменят работата си единствено 2-3 пъти по време на трудовия си стаж. Сега се дава приоритет на психологичното здраве и салдото сред професионалния и персоналния живот, а предприятията би трябвало да трансформират метода, по който работят, с цел да може чиновниците им да бъдат щастливи и да бъдат продуктивни, написа списанието CeoWorld.

Един от най-лесните и сигурни способи да подобрите задоволство от работата на вашите чиновници е посредством използване на опцията за работа от у дома. 32% от служащите са напуснали работата си, тъй като не им е било разрешено да работят отдалечено, а 61% от служащите биха сменили работата си, в случай че имаха опция да работят от у дома. Като цяло чиновниците са по-щастливи, когато имат опция да заобикалят офиса всеки ден, като 91% от хората избират гъвкаво работно време и опция да работят от у дома.

Щастливите чиновници са по-склонни да извършват дилемите си от работния ден в точния момент и на приемливо равнище. Ето за какво се чака се през идващите години от ден на ден компании да преминат към отдалечена работа, при която чиновниците имат гъвкаво работно време и могат да избират от кое място да работят.

Очаква се, че физическите работни пространства ще бъдат препроектирани в бъдеще, като се залага повече на комфорт с спомагателни привилегии като места за сънливост или дни, в които чиновниците имат право да водят своите домашни любимци на работа. Въпреки че тези промени може да наподобяват странни спрямо метода, по който се гледа на офисите в предишното, значимо е да се даде приоритет на психологичното здраве на чиновниците, с цел да се подсигурява, че те са щастливи и ще бъдат по-продуктивни.

С по-малкото чиновници във физическото офис пространство, динамичността на работа ще се промени. Очаква се работата да се прави в екипи и съдействие, където всеки може да бъде водач, вместо да има няколко назначени мениджъри или супервайзори. Работници в разнообразни групи могат да споделят хрумвания, които могат да бъдат от изгода за целия бизнес.

С всички тези промени в обичайното работно пространство, работодателите ще би трябвало да трансформират и процеса по наемане на нови фрагменти. С напредването на технологиите, стават все по-популярни и някои нови умения.

Що се отнася до работата в екип, работодателите ще търсят претенденти, които демонстрират креативност, нововъведения, умения за решение на комплицирани проблеми и висока прочувствена просветеност. Това би трябвало да е неразделна част от сполучливия екипен състезател.

За отдалечените чиновници ще е значимо претендентът да има умения за визуализиране на данни, еластичност и дарба да работи независимо. Бъдещите чиновници, които имат тези умения, могат съумеят даже в някои от най-бързо разрастващите се специалности, в това число програмисти и анализатори на пазарни изследвания.

Бъдещето на работата се трансформира и работодателите би трябвало да приспособяват метода, по който ръководят бизнеса си. Въпреки че първоначално може да е мъчно, тези промени усъвършенстват манталитета на чиновниците и това може да бъде единствено от изгода за цялостната продуктивност и триумф на компанията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР