Начинът ни на живот, храненето, недоспиването, стресът – всичко това

...
Начинът ни на живот, храненето, недоспиването, стресът – всичко това
Коментари Харесай

Лицето разкрива здравословното ви състояние

Начинът ни на живот, храненето, недоспиването, стресът – всичко това без подозрение се отразява на визията ни и най-много на лицето ни. Ако сте забелязали промени в кожата и нейния тип, може би това не са единствено козметични недостатъци. Какво може да издава лицето ни? Ето няколко признака:

Проблемите с кожата на челото могат да са свързани с храносмилателната система

Появата на пъпки по челото може да се дължи на обстоятелството, че косата ви е прекомерно мазна или пък постоянно забравяте да премахнете вечерния си грим. Ако това не се отнася за вас, тогава казусът може да бъде различен. Понякога, когато храносмилателната система изпитва усложнение с обработването на храна, кожата на челото е по-склонна към образуването на комедони и пъпки. Причините за проблемите с храносмилането могат да бъдат няколко – вашият метод на хранене, съществуването на вирус или прекомерно бързото хранене. Тази област на лицето демонстрира и проблеми с дехидратацията и пикочния мехур. Една от главните аргументи за всички тези признаци може да бъде стресът. Ако изпитвате подозрения за някое от тези положения, безусловно се консултирайте с вашия лекуващ доктор. За да оптимизирате работата на отделителната система, добра концепция е в случай че към диетата си включите храни, богати на ензими – папая, авокадо, зехтин, манго. Обърнете внимание и на приема на вода и се опитвайте да изпивате най-малко по 8 чаши дневно. Уверете се, че спите към 7-8 часа на денонощие.

Неравностите по и към брадичката могат да са сигнал за непълноценна диета

Появата на пъпки и други сходни кожни формирания в региона на брадичката, най-често са свързани с нарушавания на активността на някои хормони, както и с дехидратация или пък прекаляването с използването на мазни храни. Ето за какво се уверете, че се храните разнообразно – консумирайте повече плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и ядки.

Пъпките по бузите могат да се образуват вследствие на тютюнопушене

Горната част на бузите е обвързвана със синусите, а пък долната им част – с устата. Лошото положение на кожата в тази област може да издава здравословни проблеми, които да са свързани с алергии, астма, замърсяване, тютюнопушене и незадоволителна физическа интензивност. Опитайте се да водите по-здравословен метод на живот – медитирайте, правете йога, прекарвайте повече време измежду природата. Също по този начин можете да се опитате да консумирате повече храни, които могат да хидратират тялото ви – като да вземем за пример краставици, любеница, грейпфрут, домати. Погрижете се за кожата като я почиствате постоянно, за предпочитане с артикул, който ще отстрани непотребните замърсявания и бактерии. Правете повече извършения – даже единствено 30 минути дневно са задоволителни, с цел да подобрите здравословното си положение.

Причините за тъмните кръгове под очите могат да бъдат няколко

Със сигурност, в случай че сте от хората, които имат такива тъмни кръгове към очите, сте опитвали какво ли не, с цел да се справите с тях. Причината за появяването им от време на време може да бъде справедлива – като да вземем за пример систематичното недоспиване. Но потъмняването на кожата под очите може да се аргументи и от нашите ежедневни и неосъзнати дейности – като прекомерното триене на очите. Натискът на тази фина област може да провокира разширението на кръвоносните съдове и те да станат по-видими. Друга причина за появяването на тъмните кръгове е вашата генетична предразположеност. За да се опитате да намалите видимостта на тъмните кръгове към очите, уверете се, че спите задоволително, написа az-jenata.bg.

Прибавянето на подобаваща възглавница също може да помогне, защото по този метод ще предпазите лицето (и региона под очите) от задържането на течности и подутина. Също по този начин можете да поставяте и кръгчета краставици върху очите, както и студени пакетчета чай или пък супени лъжици, които авансово сте охладили, пше zdrave.to.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР