Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен

...
Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен
Коментари Харесай

Проф. Мангъров: НОЩ трябва да се разпусне, само плаши хората


Начинът на показване на информацията за ковид а е извънредно неточен и плашещ. Ако някой желае да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия доцент Атанас Мангъров.

По думите му верният метод е да се каже какъв брой от тестванията са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път. Също по този начин какъв брой от тестваните за първи път са признати за болнично лекуване. И още - какъв брой от лекуващите се в реанимация са единствено с COVID-19, а не поради друго заболяване.

Доц. Мангъров цитира данни от Националния действен щаб, съгласно които заболеваемост та в България от ковид е 43 на 100 000 души.

" Ние сме преди всичко по смъртност в Европейския съюз. Като цяло смъртност та през тази година е с няколко % по-ниска, в сравнение с през предишните години. Нямаме ексклузивен брой хора, които са умряли от ковид в допълнение ", разяснява той.

Доц. Мангъров отговори и на рецензиите, че няма трезва преценка за COVID-19, защото не лекувал пациенти с инфекцията.

" Деца съвсем няма, тия, които са били в болничното заведение, аз съм ги съветвал, само че на тях им няма нищо. Тези, които са приети в болница, те имат признаци на гриподобно заболяване, едно нищо и половина. Не отхвърлям да проверявам никого. Никого не съм върнал ", споделя още професорът.

Според Мангъров " щабът би трябвало да бъде разкаран ", защото единствено плаши хората.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР