Начинът на живот и светогледът на елитите“ в САЩ и

...
Начинът на живот и светогледът на елитите“ в САЩ и
Коментари Харесай

Елитите като туристи

Начинът на живот и светогледът на „ елитите “ в Съединени американски щати и Западна Европа могат да се сравнят с тези на туристите. Мобилността е техният блян, мултикултурализмът – техният план, до момента в който демокрацията допуска закотвяне в едно политическо тяло. Програмата на елитите допуска безграничен оптимизъм – вярата, че войната в никакъв случай няма да скапе „ купона “. Докато ислямисткият зложелател ни припомня нашата уязвимост: загубата на суверенитет, неналичието на дълбочина на нашите нрави. Елитите още не са осъзнали, че ни предават на съперника. Също като екскурзианта, те не престават маркирания си и комфортен път, в който няма място за трагизма на Историята.

Американският историк Кристофър Лаш към този момент го бе изтъкнал в своя политически завет „ Бунтът на елитите “. „ Елитите “ се радват, че „ светът се движи “. Те се възприемат като жители на света, разтоварвайки се по този метод от присъщите на поданството цивилен отговорности. Отричат нацията, рамка на нашите демокрации, защото тя пречи на идеала им за равноправност и ги принуждава да бъдат политически и стопански солидарни със своите съграждани. Унищожаването на разнообразието на света, в което вземат участие елитите, е заличаване на действителността. Също като туристите, чието въображение е завършено от развлекателната промишленост, елитите живеят в „ хипер-реалност “. Идеологията на джендъра и трансхуманизма способстват за това.

Мултикултурализмът като повсеместен базар. Обществото, което би трябвало да се реконструира съгласно тези елити, явно е мултикултурно. Техният мироглед също е туристически. Представят си цветен, търпелив, празничен и несметен базар, в който са оферират кухни и облекла от целия свят. В имиграцията тези елити виждат метод да доведат света у дома и по този начин да се почувстват като туристи вкъщи. Радват се на разнообразието от заведения за хранене и на бавачката от непознат генезис, която гледа децата им. Те действат като Европейския съюз, който счита хората за заменяеми: европейското население понижава? Да запълним „ неналичието “ с имигранти! “

(Със съкращения, превод Glasove.com)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР