Начина, по който е организирано всичко, цялата тази техника при

...
Начина, по който е организирано всичко, цялата тази техника при
Коментари Харесай

Тома Белев разясни какви ще са последствията за Рила, ако там бъде положен чакъл

Начина, по който е проведено всичко, цялата тази техника при езерата е просто неприемливо. Заради тежката техника сега на тази територия имаме увреждане на осем декара от тези пътеки. Очевидно в Министерството на околната среда и водите липсва нужният потенциал по какъв начин това би трябвало да бъде направено. Така разяснява някогашният шеф на естествен парк "Витоша " Тома Белев строителните действия в народен парк "Рила ".

Той предизвести, че при първия по-сериозен дъжд или размразяване на снеговете този трошляк, който в този момент поставят, ще се разпилее по езерата и поляните, което би нарушило екосистемата в планината.

Бойко Борисов подреди неотложно прекъсване на багерите в Рила

Този трошляк просто ще отиде в езерата, тъй като нищо не е премислено. Трябва да има процедури, би трябвало да има оценка на въздействието върху околната среда. Специално за този инфраструктурен план са усвоени към три милиона лв.. Пак ще повторя, че има липса на потенциал в Министерството на околната среда и водите. Ако решат въпреки всичко да спазят закона, би трябвало да създадат наложително оценка на въздействието върху околната среда, без значение че плана към този момент е в ход, разяснява той.

,,Ще има нарушаване в екосистемите, в случай че този трошляк се разпилее по езерата и поляните'', сигнализира още един път Тома Белев от ефира на bTV.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР