Начело сред тях е Елеонора Димитрова с успех 6.00 от

...
Начело сред тях е Елеонора Димитрова с успех 6.00 от
Коментари Харесай

Правосъдният министър връчи дипломите на 16 отличници от Юри...

Начело измежду тях е Елеонора Димитрова с триумф 6.00 от следването си, общо 100 абитуриенти приключиха сполучливо 24-тия випуск

Министърът на правораздаването проф. доктор Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Сред тях бе и първенецът на випуска Елеонора Димитрова с триумф 6.00 от всички изпити по време на следването си. Тържествената гала се организира в Спортната зала на висшето учебно заведение на бул. „ България “ № 236 при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.



Общо 100 студенти от постоянна и задочна форма на образование сполучливо приключиха 24-тия випуск от основаването на Юридическия факултет.



„ Честито, сътрудници адвокати! Юридическото обучение отваря доста порти. Дано да имате опция да влезете през тази, която предпочитате “, пожела на абитуриентите правосъдният министър проф. доктор Янаки Стоилов. В приветствието си той акцентира, че Юридическият факултет на Пловдивския университет е на високо академично равнище и е измежду първите 3 в страната. Министърът на правораздаването посъветва дипломираните адвокати да усъвършенстват своите познания, да развиват сериозно и независимо мислене. „ Не да заобикаляте закона, което се счита за висша юридическа техника, а да познавате всички тънкости за използване на правото “, акцентира проф. доктор Янаки Стоилов. Той добави, че богатите и мощните нормално има по какъв начин да защитят своите права. „ Вашата задача е да се погрижите за правата на тези, които се нуждаят от поддръжка, с цел да почувстват силата на закона и да реализират справедливостта, към която се стремят “, приключи проф. доктор Янаки Стоилов.

За безсънните нощи, незабравимите прекарвания и крепките другарства от миналите 6 студентски години напомни на сътрудниците си в залата отличничката на випуска Елеонора Димитрова. Тя благодари на преподавателите и на своето семейство и пожела на всички: „ Да сбъднем фантазиите си! “



„ Изминахте сложен път, преодоляхте провокациите, пред които ви изправяха вашите преподаватели. Дипломата ви го потвърждава. Академичната подготовка в Пловдивския университет обезпечава сполучлив старт. Професията ви изисква гражданска отговорност и личностен морал. Бъдете почтени ученици на Юридическия факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, пожела на абитуриентите зам.-ректорът на ПУ проф. доктор Антон Илиев.

„ Днес е празник, краят на образованието ви, само че не и на ученето. Това е и ново начало. Време за избор, не се опасявайте от непознатото “, сподели в словото си доцент доктор Даниела Дончева, декан на Юридическия факултет. Тя си послужи с метафора, описвайки правото като опиат – от време на време си заслепен, различен път страдаш, само че не можеш да се откажеш. „ Отдайте му се, с цел да бъдете положителни адвокати, само че не би трябвало да му се предавате. Не бива само правото да осмисля дните ви – намерете любовта, създайте фамилии. Бъдете положителни хора, търсете справедливостта “, прикани в прочувственото си послание доцент доктор Даниела Дончева и получи бурни овации от препълнената зала.

Водещият церемонията доцент доктор Христо Паунов прочете приветствен адрес от президента на Република България Румен Радев. В него президентът приветства дипломираните адвокати и ги прикани да се водят от правилото, че правото би трябвало да служи и да оказва помощ на хората. Поздравителни адреси имаше от Районния съд, от Административния съд, от Общинския съвет на Пловдив. Сред гостите на церемонията бяха зам.-областният шеф Даниела Николова, магистрати.

По традиция абитуриентите на Юридическия факултет на ПУ поставиха Галилеева клетва – да употребяват науката за прогрес и хуманизация. Заедно с дипломите си те получиха по един образец от новото издание на Конституцията на Република България. Отличниците бяха наградени с грамоти от Апелативна прокуратура - Пловдив. Първите трима от випуска получиха и награди от пловдивската Адвокатска гилдия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР