Началото на сезона на твърди кортове в Северна Америка вече

...
Началото на сезона на твърди кортове в Северна Америка вече
Коментари Харесай

Схема за милиони: Швьонтек, Уилямс и още 3 шампионки от Шлема в една четвъртина

Началото на сезона на твърди кортове в Северна Америка към този момент бе сложено с конкуренциите в Сан Хосе и Вашингтон, а в този момент пристигна ред и на първия WTA 1000 шампионат от US Open сериите, а точно този в Торонто. Жребият бе изтеглен късно нощес и несъмнено впечатлява с изобилието от дуели сред топ тенисистки още в ранните стадии на конкуренцията, а в този момент дано разгледаме в елементи какво ни чака в канадския град.

Схемата бива ръководена от международната №1 Ига Швьонтек, която ще открие акцията си против Вероника Кудерметова или Шелби Роджърс, а след това я чака възможен дуел с поставената под номер 13 Лейла Фернандес. Втората осмина от схемата обаче е извънредно непредвидима, защото събира цели 4 шампионки от Големия шлем и златната медалистка от Игрите в Токи, като единствено една от тях ще продължи към четвъртфиналите, където евентуално ще я чака конфликт с полякинята.

Най-високопоставената във въпросната осмина е Гарбине Мугуруса, която почива на старта и ще стартира против победителката от мача сред Наоми Осака и Кая Канепи. Легендарната Серина Уилямс, която ще се включи в шампионата чрез " предпазен ранкинг " ще започва против квалификантка, а при възможна победа ще се изправи против Белинда Бенчич или Виктория Азаренка във втори кръг.

Втората четвъртина на схемата е предвождана от Мария Сакари, започваща против победителката от мача сред други две някогашни шампионки от Шлема - Слоун Стивънс и София Кенин. В осминафиналите гъркинята най-вероятно ще премери сили с някоя всред Каролина Плишкова, Барбора Крейчикова и Аманда Анисимова, а в борба за място на полуфинал е вероятен конфликт с финалистката от Уимбълдън Онс Жабер или намиращата се в страхотна форма Дария Касаткина.

Водачка в долната половина е Анет Контавейт, на която ѝ следва откриващ дуел против 42-годишната Винъс Уилямс или Жил Тайхман. Впоследствие тя би могла да срещне Симона Халеп, а победителката посред им ще се изправи против Арина Сабаленка, Коко Гоф или шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина.

Четвъртата сложена Паула Бадоса пък ще открие присъединяване си против Юлия Путинцева или участващата с " уайлдкард " Катерине Себов, а като нейни най-вероятни съпернички в трети кръг наподобяват Йелена Остапенко и Петра Квитова. В четвъртфиналите по всяка възможност ще я чака среща с Джесика Пегула или Ема Радукану, която на старта ще премери сили с миналогодишната шампионка Камила Джорджи.

Пълната скица за конкуренцията можете да разгледате тук:

WTA Toronto main & qualies draws (pdf view)
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР