Началото на новата седмица обикновено означава и обновяване на световната

...
Началото на новата седмица обикновено означава и обновяване на световната
Коментари Харесай

Грешка в точкуването на АТР изстреля Григор с 4 места по-напред в ранглистата

Началото на новата седмица нормално значи и възобновяване на международната тенис класация. Днешният тип на класацията на АТР обаче породи голям брой въпроси по отношение на нейната достоверност поради обстоятелството, че редица състезатели бяха сложени на позиции, които са доста надалеч от действителните им места.

Така да вземем за пример героят през тази седмица - Тейлър Фриц, който подвигна първия си трофей от сериите " Мастърс 1000 ", спирайки серията на Рафаел Надал, получи близо 2000 точки в актива си, в случай че триумфът в Калифорния му носи 910 точки. Сдобил се с двойно повече точки от заработените, американецът бе класиран на осмото място, което е невероятно предвид на това, че по пътя на логиката той би имал близо 1000 точки пасив до №8 и неговата действителна позиция е №13.

Възникналото неразбирателство засегна и най-хубавия ни тенисист Григор Димитров, който съгласно публично оповестената класация през днешния ден се катери с 10 места до №25, само че за жалост на всички нас, това надалеч не е по този начин и сънародникът ни прогресира с 5 позиции, което значи, че от този понеделник ще бъде 29-и в света.

Макар и забавена, реакция от страна на АТР въпреки всичко имаше, защото няколко часа по-късно оповестиха в профилите си в обществените мрежи, че имат механически проблем, обвързван с изчисляването на точките за международната класация. В известието също по този начин се прецизира, че екипите им работят, с цел да отстранят казуса допустимо най-скоро.

We are currently experiencing a technical issue affecting the calculation of the ATP Rankings on our platforms. We are working to resolve this issue as soon as possible.
— ATP Media Info (@ATPMediaInfo)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР