Началото на лятото е сезонът на вкусните и полезни череши.

...
Началото на лятото е сезонът на вкусните и полезни череши.
Коментари Харесай

Черешово прочистване на тялото

Началото на лятото е сезонът на вкусните и потребни череши. Те са костилков плод от рода на сливите, за който се счита, че произлиза от Азия. По-точната локация е Индия, където се среща и един от най-полезните сортове череши – ацерола (Malpighia emarginata), извънредно богат на витамин С и витамин А.

Освен че са извънредно вкусни, черешите са и доста потребни. Основната причина за това е, че съдържат хранителни детайли като калий, мед, манган, фосфор, калций, бета каротин, витамини В1, В2, В6 и Е.

Но може би най-полезната съставна част в този плод се назовава антоцианин, растителен пигмент, който работи като противовъзпалително средство и също така укрепва съединителната тъкан, предотвратявайки появяването на бръчки.

От здравословна позиция, измежду най-полезните качества на черешите са ниското наличие на мазнини и белтъчини и високото съществуване на елементарно усвояеми захари (фруктоза). Гликемичният им показател е невисок и поради неголемия си гликемичен товар са подобаващи за хора, страдащи от диабет.

Ако желаете да пречистите организма си от насъбраните отрови, един от най-подходящите начине е разтоварването с череши.

Какво съставлява черешовото разтоварване?

Черешовото разтоварване се назовава също моноразтоварване, защото по време на целия интервал се приема единствено един тип плод – в тази ситуация череша. То е меко и щадящо за организма и може да продължи от една седмица до 30, или повече дни, според от мечтаните резултати и здравословното положение.

Като способ за детоксикация, моноразтоварването доста сполучливо почиства организма от токсините и оказва помощ на тялото да се саморегулира и излекува.

Много бързо и елементарно ще ви помогне:

Да подобрите изцяло си здравословно състояние;

Да повишите тонуса си;

Да балансирате нервната си система;

Да редуцирате тежестта си.

Какви резултати още може да очаквате?

Нормализиране на високото кръвното налягане.

Регулиране на захарта при диабет вид 2.

Подобряване на моториката на червата при констипация.

Подобряване на белодробната функционалност и доста понижаване на пристъпите при астматици.

Антиревматичен резултат – усъвършенстват се болести като подагра, артрит и други

Подобряване на сърдечната активност и увеличение силата на сърцето.

Подобряване на бъбречната активност.

Поради високото калиево наличие се обезврежда огромна част от натрия, който при доста част от хората е допълнително.

Подобряване на съня, заради съществуването на мелатонин.

Нормализиране на съсирването на кръвта, с помощта на биологично дейните субстанции кумарини и оксикумарини.

Повишаване на имунитета.

Прилив на сила и положително самочувствие.

Как да проведете подобен тип разтоварване сами?

Вариант I:
Един от най-разпространените способи е употребяваният от известната природолечителка Лидия Ковачева. При него се редуват през два часа плодове и чайове, като оптималната доза на черешите е един кг дневно.

Количеството е такова, с цел да се получи така наречен ацидоза, при която тялото се пренастройва и стартира да разгражда всичко излишно и несвойствено за организма. Периодът за разтоварване би трябвало да бъде не по малко от една седмица, като може да доближи 21 и повече дни, само че под наблюдението на диетолози или лекари, които да наблюдават здравословното положение.

Вариант II:
Могат да се употребяват безкрайно количество череши и е целесъобразно да се изпива не по-малко от 1,5 литра вода дневно. Съветваме минимумът време от банкет до банкет да не е по малко от два часа, като петнадесет минути преди всеки банкет на череши да се изпива по една чаша вода. В този случай времето за реализиране на търсения резултат се усилва. В домашни условия не се предлага да се прави за повече от седмица, без да има квалифицирано наблюдаване от експерт.

Вариант III:
Консумиране на сок от череши – сред 1,5 и 2 литра дневно, като на всеки два-три часа се изпиват по 200-400 мл от сока. Друга опция е заран, обед и вечер да се изпиват по 500 мл сок. Тук интервалът за осъществяване на излекуване варира сред 5 и 21 дни. Не се предлага да се ползва независимо вкъщи, без да имате задоволително опит. Доверете се на опитни лечители или доктори, които да наблюдават от близко вашето положение.

Какво се случва по време на разтоварването?

Могат да се чакат така наречен рецесии, които не би трябвало да се тормозят, тъй като това е естествен възстановителен развой. Кризите могат да се показват в главоболие, разхлабване, гадене, отмалялост, лека меланхолия, неприятно самочувствие, само че по този метод организмът изхвърля отрови, остарели и заболели кафези, а на тяхно място се построява нова и здрава тъкан.

Как да правим зареждане?

Правилното зареждане е извънредно значим развой. От него зависи значително и здравословният резултат, по тази причина би трябвало да се организира под управлението на експерти по здравословно хранене. Периодът на зареждане би трябвало да е еднакъв на интервала на разтоварване.

Първите няколко дни за обяд и вечеря могат да се включат сурови салати без никакви мазнини (без олио, зехтин, семена и ядки). След това, с изключение на салатите, се включват и задушени зеленчуци, може и картофи. Трябва да продължите 3-4 дни с това хранене.

След това може последователно да добавите и безглутенови зърнени храни – просо, елда, киноа, кафяв ориз и царевица. Добре е да накисвате зърната за няколко часа, това ще облекчи процеса на храносмилане.

След 11-ия ден може да включите и малко бобови храни (ако основават дискомфорт на стомашно-чревния тракт, би трябвало да се пасират), като фасул, леща, нахут и дал. Преди сваряване е наложително да се наквасен минимум за 24 часа.

След 16-ия ден може да добавите и мазнини под формата на сурови семена, ядки, авокадо и маслини, само че не повече от 20-30 г дневно. Консумирането на съсредоточени мазнини – олио, зехтин, шарлан и други, не се предлага, без значение дали са студено пресовани, или рафинирани.

От 21-ия ден натам може да консумирате и по малко скотски артикули, като най-препоръчително е това да бъде кисело мляко – не повече от два пъти седмично. Най-добре е да се яде независимо или в композиция със зелена салата. Ако доста ви се приискат други скотски храни, консумирайте ги сходно на млякото. Отново не повече от два пъти седмично, като се пробвате с течение на времето да ги изключите от менюто си.

Не пропускайте опцията да се възползвате от сезона на черешите. Този тип разтоварване може извънредно доста да усъвършенства вашето здраве, да увеличи вашата сила и тонус!

Приятно похапване на череши!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР