Началото на културната проява беше дадена днес с майсторски клас

...
Началото на културната проява беше дадена днес с майсторски клас
Коментари Харесай

Дни на Европейската музикална култура започват в Бургас

Началото на културната демонстрация беше дадена през днешния ден с майсторски клас на пианиста Иван Дончев. Той е роден в Бургас и е ученик на музикалното учебно заведение, което е хазаин на събитието.
Друга част от музикалните празници е концертът на учениците от Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ проф. Панчо Владигеров”. Той е под наслов „ Музикалните съкровища на Европа “ и ще запознае публиката с творби на едни от най-великите типичен и модерни композитори на Стария континент.
В Културен център „ Морско казино “ ще се организира съревнование за млади инструменталисти „ Музиката на Европа “, в което ще вземат участие музиканти от цялата страна.
XIII интернационален конкурс за немска и австрийска музика “MAGIC” ще постави завършек на Дните на Европейската музикална просвета е Бургас.

180 музиканти от България, Русия, Полша, студенти от Консерваторията в Кралската академия в Монс, Букурещ, Белгия, вземат участие в тазгодишното издание.
С огромно неспокойствие публиката чака концерта на членове на журито и награждаването на отличените музиканти, които също ще се показват със финален концерт на 31 март в залата на Областна администрация в Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР