Началото на годината продължи тенденцията от края на 2021 година

...
Началото на годината продължи тенденцията от края на 2021 година
Коментари Харесай

Имотният пазар започва да се балансира

Началото на годината продължи наклонността от края на 2021 година с взрив на сделките. Второто тримесечие балансира пазара и доста от надценените парцели започнаха да поправят цените си в посока надолу.

Глобалната инфлация и военните дейности дадоха своето отражение и върху бранша на недвижимите парцели поради неналичието на диверсификация на снабдители и скока в цените на обособени първични материали.

По предварителни данни на Национален статистически институт през април 2022 година показателят на продукцията в бранш „ Строителство “, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 0.6% под нивото от предходния месец. През април 2022 година в съпоставяне със същия месец на 2021 година календарно изгладеният показател на строителната продукция понижава с 2.4%. В идващите няколко месеца се чака нормализиране на пазара на „ зелено ”, обвързвано със повишените цени на парцелите, световната политика за повишение лихвения %, цената на строителните материали и различни източници за нужните първични материали.

Тази статистика кара доста строители и вложители, които са закупили парцели, да прегледат разновидности да се освободят от част от парцелите или да търсят сътрудници, с които да осъществят плановете. Наблюдава се нараснало търсене и предложение на терени и подготвени капиталови планове.

ARCO REAL ESTATE предлага опция за намирането на сътрудник или покупател на подготвени имоти и имоти в процедура по регулация. Екипът от експерти съветва изцяло безплатно за опциите на пазара и капацитетът за осъществяване на даден УПИ.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР